Mozaik

Maszkjaikkal segítenék a borászok az egészségügyet

Borászok arra buzdítják a több tízezer mezőgazdasági dolgozót, juttassák el egészségügynek a maszkokat!

Néhány hete még elképzelni sem tudtuk volna, hogy ilyen körülmények köszöntenek ránk. Olyan időket élünk, amikor a szakértő gyógyítás és az önfegyelem mellett a legfontosabb a humánus hozzáállás, hogy minden egyén és közösség megtalálja annak lehetőségét, mellyel segíteni tud, legyen az bármilyen csekély is

– olvasható a Borászok Borászai és Pannon Bormívesek közleményében.

Mint írják, kiemelten fontos a segítség a frontvonalban, az áldozatos munkát végző egészségügyi dolgozók körében. Az ő védelmük létfontosságú, és ebben az egészségügyi helyzetben rendkívüli módon megnövekszik a védelmi eszközök szerepe, így például lényegesen nagyobb mennyiségű légzésvédő maszkra van szükségük, amelyek elsődleges eszközei a hatékony vírusos fertőződés megakadályozásának.

A megyei kórház minden dolgozóját sütire és kávéra várják egy salgótarjáni cukrászdában
Együttérzéssel és némi szívességgel szeretnék meghálálni az egészségügyben a mostani helyzetben is hősiesen helytálló dolgozók munkáját.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a szőlészek-borászok a növényvédelmi munkájuk során sokan ilyen vagy hasonló munkavédelmi eszközöket is használnak.

60 ezer magyar szőlész-borász van és százezres nagyságrendben dolgoznak a mezőgazdaságban, akiket most arra buzdítunk és kérünk, hogy a náluk lévő maszkokat juttassák el a környezetükben dolgozó orvosoknak, kórházaknak, egészségügyben dolgozó embereknek, mert nekik ez most nélkülözhetetlen. Fontos, hogy a maszk lehetőség szerint filtering face piece 3-as (FFP3) besorolású és az egységcsomag eredeti bontatlan csomagolású legyen, de minden maszkra szükség van, amíg nem érkezik meg a külföldről várt nagyobb szállítmány. A májusban kezdődő növényvédelmi munkákig lesz lehetőség pótolni a készleteket, a segítségre viszont most van szükség. Segítsünk, hogy segíthessenek!

– írják a közleményben.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Zebegényi szállásadók jótékonysági akciója az egészségügyben dolgozóknak
Amennyire nekünk szükségünk van a levegőre és tüdőnkre most, úgy lesz ápolóinknak, orvosainknak is szükségük egy óriási lélegzetvételre, amikor túl vagyunk a koronavírus járvány okozta krízishelyzeten.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik