Virágzó vidékünk

Nehéz helyzetbe került a kutyamenhely a koronavírus miatt

Az állatmenhelyek is megérzik a járvány negatív hatásait.

Az állatmenhelyeknek sincs könnyű dolga a koronavírus miatt kialakult helyzetben. A debreceni ‘Együtt az Állatokért” Állatvédő KHE menhely mindennapjai is megváltoztak az elmúlt hetekben.

Hatvan kennelben élnek itt a befogadott és mentett kutyusok, összesen 205, és van 90 cica is a telepen. Nagyon sok önkéntes segíti a munkát, és sokan jártak ki korábban hétvégenként sétáltatni. Mintegy 50-60 emberre számítottak ilyenkor, és minden állatot sikerült kivinniük a szabadba. Jelenleg viszont látogatási tilalom lépett életbe a menhelyek esetében is, így az első nehézséget épp az állatok átmozgatása okozza.

Fotó: Facebook/”Együtt az Állatokért” Állatvédő Közhasznú Egyesület – Debrecen

Az állatok ellátmányozása a személyi jövedelemadó felajánlott 1%-ából és jótékonysági gyűjtésekből folyt be.

Most egy hónapra elég a tápunk, de mivel a jótékonysági rendezvényeket is lemondták, ahová havonta eljártunk adománygyűjtésre, így veszélybe került az állatok élelmezése is. A jövőben is el kell látnunk a bajba került, elütött, kitett állatokat, így csak a jótékony támogatásokban bízhatunk továbbra is

– beszélt a nehézségekről Dr. Orosz Viktória menhelyvezető a Sokszínű Vidéknek.

A már elindított örökbefogadásokat folytatják, de újakat nem tudnak indítani, mert ez nem egyszerű folyamat, az örökbefogadónak meg kell ismerkednie előbb az állattal, ez pedig heteken keresztül tart, kép alapján az ilyesmi itt nem működik.

Fotó: Facebook/”Együtt az Állatokért” Állatvédő Közhasznú Egyesület – Debrecen

Minden nap van bent két gondozó, hisz muszáj etetni, ellátni a kutyákat és a macskákat. Betartják az előírásokat, védik a dolgozókat, így bíznak abban, hogy nem lesz baj, de közben vészterveket is kitaláltak már arra az esetre, ha megszaporodna a munka. Előfordulhat ugyanis, hogy kerülnek hozzájuk olyan állatok, akiknek a gazdája karanténba vagy kórházba kerül.

Kiemelt kép: Facebook/”Együtt az Állatokért” Állatvédő Közhasznú Egyesület – Debrecen

Vajon felismered a kedvelt kutyafajtákat? Teszteld tudásod!
Aki a kutyákat szereti, rossz ember nem lehet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik