Mozaik

Elhajtja az udvarlókat a sérült gólya, akihez 17 évig járt vissza tavaly elpusztult párja

Új kérője akadt a horvátországi Brodski városában élő gólyának, akihez 17 éven át tért vissza a párja, de Malena elhajtotta őt, írja a 24sata horvát lap.

Stjepan Vokic – aki az állatot immár több mint húsz éve gondozza – arról beszélt, egy fiatal hím érkezett a háztetőn található fészekbe, Malena viszont elterült, mintha egyáltalán nem lenne kedve ismerkedni az udvarlóval.

A madár mocskos volt, valószínűleg pont akkor jöhetett meg Afrikából és a tetőn landolt. Mivel érezhette, hogy Malena nem akar tőle semmit, az egyik este elrepült, és a következő napon már nem jött vissza

– mesélte Vokic.

Minden jel arra utal tehát, hogy Malena még nem felejtette el a tavaly elpusztult Klepetant, akivel 17 év alatt összesen 66 utódot neveltek fel.

Fotó: AFP

Láthatta Malenán, hogy nem élvezi a helyzetet, ezért távozott. De talán lesz majd más. Sajnálom Klepetan, de az élet megy tovább

– üzent az elpusztult gólyának a gondozó, aki azt szeretné, ha a sérült madár újra párt találna magának, de a fiatal udvarló neki sem tetszett.

A kérdés csupán az, hogy a nőstény tovább tud-e lépni.

A döntést ráhagyom, de ez újabb terhekkel járna számomra. A korom is ellenem van, minden nap fel kell másznom hozzá a létrán, hogy megetessem és körbenézzek, minden rendben van-e

– magyarázta Vokic.

A férfi a koronavírus-járvány miatt most nem tud horgászni menni, ezért most sertéshúst fogyasztanak mindketten. Ő pedig türelemmel várja, hogy képes lesz-e befogadni mást Klepetan után szeretett állata, Malena.

A férfi, aki 25 éve vigyáz egy gólyára és segít a fiókák felnevelésében
Az elmúlt tizenhat évben több, mint 50 fiókát neveltek fel.

Kiemelt kép: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik