Mozaik

Házi karanténban tréningeznek az éles bevetéseken edződött mentőkutyák

Fotókon és videókon mutatják meg a mai életüket.

A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület 1999-ben alakult, és nonprofit szervezetként a hivatásos szervekkel szorosan együttműködve végzi munkáját.

Tagjaik között búvárok, ipari alpinisták, vízimentők, kutyakiképzők, orvosok, hegymászók is vannak, így a legkülönbözőbb szituációkban tudnak segíteni a bajba jutottaknak. Külföldi bevetéseik során a Magyar Baptista Szeretetszolgálat, Rescue24 csapatával dolgoznak együtt.

Ő Symba, a világ egyik legjobb mentőkutyája
Szentendrén gyakorolt gazdájával a hétéves belga juhász.

Az egyesület kutyásai a vírushelyzet miatt csak egyedül tréningezhetnek és sétálhatnak kedvenceikkel, a kijárási korlátozások feloldásáig a közös tréningek elmaradnak.

A szervezet Facebook oldalán érdekes sorozatot indított: a csapat kutyavezetői és mentőkutyái otthoni tréningjeiről tesznek közzé képeket és videókat.

Az alábbi videóban az egyesület egyik orvosa, Dr. Papp István és képzés alatt álló 3 éves erdélyi kopója, Ikon látható. Ikon a Mantrailing Akadémia A/1 vizsgájával rendelkezik, most a IRO mentőkutya vizsga egyik feladatát gyakorolják.

Kiemelt képünkön Tovai Ildikó kutyái, Django a rutinos mentőkutya és barátja Dexter látható – Fotó: Facebook/Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület

Díjat nyert egy magyar kislány a legrangosabb kutyafotós pályázaton
Tíz kategóriában összesen harminc fényképészt díjaztak 2018-ban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik