Mozaik

A megtisztult Velence már fogadná a turistákat

A helyi hatóságok a járványügyi korlátozások saját hatáskörükben való enyhítésére szeretnének engedélyt kapni.

Észak-Olaszország egyik legnépszerűbb turistaparadicsomát, Velencét az elmúlt fél évben két hatalmas csapás is érte. A 2019 novemberi árvízhez hasonlót azt megelőzően 50 éve nem éltek át a városban, az idén januári apály pedig tovább fokozta a feszültségeket.

Újra ellepte a víz Velencét
A tengerszint 140 centiméteres emelkedésére számítanak, bezártak az oktatási intézmények.

És akkor jött a koronavírus-járvány, Olaszországban megállt az élet, Velence turizmusa is lenullázódott.

Ma már, ha lassan is, de az ország újranyitására készülnek. Május 18-tól enyhítenek a kijárási korlátozásokon, a vendéglátóhelyek és strandok is – a szigorú biztonsági intézkedések betartása mellett – kinyithatnak.

A Rialto híd tükröződik a Canal Grande tiszta vizében a koronavírus-járvány miatt bevezetett közlekedési korlátozások és a lakóhelyelhagyás tilalma idején az észak-olaszországi Velencében 2020. május 13-án. Fotó: MTI/AP/LaPresse/Anteo Marinoni

A velencei helyi hatóságok a járványügyi korlátozások saját hatáskörükben való enyhítésére szeretnének engedélyt kapni az olasz kormánytól.

Kiemelt képünkön kikötött gondolák sorakoznak egymás mellett a hullámok nélküli, szokatlanul tiszta vízben a koronavírus-járvány miatt bevezetett közlekedési korlátozások és a lakóhelyelhagyás tilalma idején az észak-olaszországi Velencében 2020. május 13-án. – Fotó: MTI/AP/LaPresse/Anteo Marinoni

Csodás arcát mutatja a turisták nélküli Velence
A koronavírus-járvány idején fellélegzett a népszerű turistaparadicsom.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik