Mozaik

Ez az erdő a jelzőtáblák paradicsoma

Az egyedülálló múzeum megmutatja, hogyan néztek ki a jelzőtáblák a világon az elmúlt évtizedekben.

A kanadai Yukon államban, az Alaszka-autópálya mellett elhaladva különös látványosságra bukkanhat az arra utazó. Itt található a Sign Post Forest, a jelzőtáblák otthona, ahol az elmúlt években nagyjából 80000 jelzőtábla gyűlt össze, írja a yukoninfo.com.

Az erdőt 1942-ben alapították. Ekkor Carl K. Lindley amerikai katona Watson Lake-en lábadozott egy sérülésből. A parancsnoka kérte, hogy javítsa meg és állítsa fel az akkoriban szokásos irányjelző táblákat. Carl miközben elvégezte a munkát, a helyi irányjelzők mellé  hozzátett még egy táblát, amely az irányt és a megtett kilométert jelezte a saját szülővárosa, Danville felé: Danville, Illinois, 2835 mérföld.

A hagyományt társai, majd sokan mások is követték, a táblákkal utat mutattak saját hazájuk felé. A táblák, útjelzők azóta is folyamatosan gyűlnek, 1990-ben egy ohiói pár helyezte el a táblarengetegben a 10.000. jelzést.

Fotó: Flickr/mkgillman

Ma a Sign Post Forest néhány hektárnyi területet foglal fel, de folyamatosan bővül. Megtalálhatók itt utcatáblák, üdvözlő táblák és rendszámok a világ minden tájáról.

1992-ben egy időkapszulát helyeztek a területen, amit majd 2042-ben nyitnak ki.

Bár a világ folyamatosan változik, a Sign Post Forest egyedülálló múzeum, ami azt mutatja meg, hogyan néztek ki a jelzőtáblák a világon az elmúlt évtizedekben.

Fotó: Flick/mariancall
Fotó: Flickr/Zoe52

Kiemelt kép: Flickr/Durango Dave

A kert, ahol ketrecben tartják a gyilkos növényeket
A kert célja a növények és azok hatásainak megismertetése, és a narkotikumok veszélyeire való figyelmeztetés.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik