Mozaik

Visszavonul az ország leglustább tűzoltója

A hetedik kutyaévét töltő tiszteletbeli százados korára és egészségügyi állapotára tekintettel júniustól új szolgálati helyen látja el feladatait.

A salgótarjáni tűzoltóságon nevelkedett Brúnó százados, a lustaság bajnokává kikiáltott tűzoltókutya már új szolgálati helyen látja el feladatait, írta a katasztrofavedelem.hu.

Kellemes ünnepeket kíván Brúnó százados, a négylábú tűzoltó
Ő az ország „leglustább tűzoltója”. Pontosabban névlegesen tűzoltó, majdnem százados, viszont valóban Brúnó.

A zsemleszínű labrador 2013. május 10-én látta meg a napvilágot Egerben, a salgótarjáni laktanyába még ugyanazon év októberében érkezett az állomány nagy örömére.

Az elmúlt hét évben Brúnó folyamatosan bizonyította a társaság és gyermek szeretetét, minden alkalommal nagy örömmel fogadta a laktanyába érkezőket és élvezte a simogatásokat, dögönyözéseket. A nyugodt mindennapok során pedig a legkedvesebb tevékenységének, a napon való pihenésnek, alvásnak hódolt. Szolgálati ideje alatt nagyon sok tűzoltóval mély barátságot kötött és kivétel nélkül mindenkivel jó viszonyt ápolt.

Szelfizni várja a gyerekeket Brúnó kutya, a tűzoltó százados
Mint minden labradornak, neki is a vérében van a játékosság és az emberszeretet.

Idén májusban a hetedik kutyaévét töltő tiszteletbeli százados emberi életkorban már ötven évesnek számít. Korára és egészségügyi állapotára tekintettel júniustól új szolgálati helyen, nyugodtabb környezetben látja el feladatait, eszik, alszik és játszik.

Brúnó visszavonulása után sem szakad el a tűzoltóság kötelékéből, hiszen egy kollégájuk vette magához a lusta századost.

Az új otthonában is a megszokott kényeztetés veszi körül, jutalomfalatokkal és simogatással halmozzák el gazdái, de nagy örömmel fogadja a látogatóba érkező régi barátokat is.

Kiemelt kép: YouTube/nograd.katasztrofavedelem.hu – Videó: Molnár Adrienn tűzoltó hadnagy

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik