Mozaik

Romlott a maszkhordási fegyelem a vonatokon

A vasúttársaság arra kéri a vonaton közlekedőket, hogy továbbra is tartsák be a kötelező egészségvédelmi rendelkezéseket.

A maszkhasználati kötelezettségre az állomási és a fedélzeti hangos, valamint szöveges utastájékoztató eszközök, a vonatok ajtaján pedig figyelmeztető táblák hívják fel az utasok figyelmét, írja közleményében a MÁV Zrt.

A koronavírusjárvány terjedésének megakadályozása érdekében a tömegközlekedési eszközökön, így a vonatokon is kötelező a száj- és az orr eltakarása. Amennyiben az utason nincs maszk, a jegyvizsgáló megkéri, hogy takarja el a száját és az orrát. A vonattal utazók általában együttműködők, van náluk maszk, és kérésre fel is veszik.

A nyári, meleg  időszakban romlott a maszkhordási fegyelem, ezért a vasúttársaság szúrópróbaszerű ellenőrzéseket hajt végre. Az elmúlt három hét alatt a Készenléti Rendőrséggel, a polgárőrséggel és a vagyonőrökkel közösen több mint 2000 vonaton tartottak ellenőrzést, és figyelmeztették a maszk nélkül utazókat

– közölték.

Az érintett munkavállalói – járművezetők és jegyvizsgálók – számára a vasúttársaság folyamatosan biztosítja a szükséges védőfelszerelést, és kötelezi őket a maszk viselésre, hogy se magukat, se az utasokat ne tegyék ki fertőzésveszélynek.

Kiemelt kép: freepik.com

Beleszerettünk a zöldbe és virágokba öltözött hajmáskéri vasútállomásba
Innen indult az első szerelvény 1990-ben a kivonuló szovjet csapatok tagjaival.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik