Virágzó vidékünk

Havi egy forintért bérbe adják a harkai vasútállomást

A Sopron közelében lévő ingatlant 15 év fix időtartamú bérlésre kínálják.

Jelképes összegért lehet bérbe venni egy vasúttörténeti jelentőségű állomásépületet Sopron mellett: a GYSEV Zrt. egy forintos havi díjért keres bérlőt a több mint 150 éves harkai állomás épületére, olvasható a társaság weboldalán.

A Soprontól 6 kilométerre található harkai vasútállomáson a személyforgalom 2012 decembere óta szünetel, azóta az állomásépület sem funkcionál.

Beleszerettünk a zöldbe és virágokba öltözött hajmáskéri vasútállomásba
Innen indult az első szerelvény 1990-ben a kivonuló szovjet csapatok tagjaival.

A GYSEV Zrt., mint az ingatlan vagyonműködtetője úgy döntött: meghirdeti a Sopron külterületi ingatlanból a 307 m2-es állomásépület, valamint a hozzá szorosan kapcsolódó, ezer négyzetméteres földterület bérbeadását 1, azaz egy forint havi bérleti díjért. Az ingatlan teljes területe több mint 86 ezer négyzetméter.

A jelképes bérleti díjért cserébe a bérlőnek a szerződés alapján vállalnia kell, hogy a jelenleg veszélyes műszaki állapotban lévő épületet megfelelő állapotba hozza, majd ezt követően a bérleti időszak alatt folyamatosan karbantartja.

Az országos településrendezési és építési követelmény rendelkezése alapján a közlekedési területen fekvő épületnek a közlekedést kiszolgáló, kereskedelmi, szolgáltató, és szállás jellegű hasznosítása is lehetséges

– írják.

A harkai vasútállomás épületét a GYSEV Zrt. tervei szerint 15 évre lehet bérbe venni, ez idő alatt a szerződő felek nem jogosultak a bérleti szerződés egyoldalú felmondására. További részletek IDE KATTINTVA találhatók.

Kiemelt kép: GYSEV Zrt.

Mesevilágot festettek a balatonfenyvesi vasúti aluljáróba
A falakat vízben úszó bélyegek, képeslapok díszítik, amin többek között a régi vasútállomás és a kisvasút is megjelenik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik