Mozaik

Lovas polgárőrök is beszállnak a Miskolcon kóborló medve keresésébe

Az önkormányzat közleménye szerint egyértelmű, hogy a nagyvad Lyukóvölgy területén kíváncsiskodik.

Az október 18-i, vasárnap hajnali észlelés után hétfőn, a kora reggeli órákban is látták a Miskolcra bekóborló medvét a lyukóvölgyi térségben – közölte az önkormányzat sajtóosztálya az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az önkormányzati rendészet munkatársai három polgárőrszervezettel vasárnap estig, majd hétfő hajnalban ismét járőröztek a térségben, ám idáig nem akadtak az állat nyomára, miközben két ember újra látta.

Medvepásztor: a volt milliárdos a világ legjobb munkáját találta meg Székelyföldön
Könyvet írt arról, hogyan gazdagodott meg, miként veszítette el mesés vagyonát és szegényedett el, valamint arról is, hogy élt túl fiatalon egy agydaganatot. Ma boldog ember a medvék között a hegy tetején.

Hétfőn, a hajnali órákban az Őzugró utca egy elhagyott telkén látták a medvét, majd később a Nagycsászár dűlő egyik telektulajdonosát gyümölcsszedés zavarta meg az állat. A tulajdonos – elmondása szerint – alig tudott az autójába beugrani, hogy értesítse a rendőrséget.

A rendészet mezőőrei továbbra is járják majd a lyukói területeket, és lovas polgárőrök is érkeznek Miskolcra. Az önkormányzat közleménye szerint egyértelmű, hogy a medve Lyukóvölgy területén kóborol, így kérik az ott élőket, hogy ha látják, ne próbálják megközelíteni.

Kérik a lakosságot, hogy amennyiben medvét észlelnek vagy medvenyomokat látnak, jelezzék azt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek a +36 30 861-3808-as ügyeleti telefonszámon.

Kiemelt kép: Pixabay

Három bocsával barangol egy medve a nógrádi erdőkben
A hírt Etes polgármestere jelentette be a rendőrség értesítése alapján.
Olvasói sztorik