Vannak emberek, akik desszertként tekintenek a gyümölcsökre, mások nem osztják ezt az elképzelést. Itt jön képbe a csokoládépuding ízű gyümölcs, közismertebb nevén a fekete datolyaszilva, ami mindkét fél ízlésének megfelel, írja az Atlas Obscura.
A fekete datolyaszilva éretlenül egyáltalán nem hasonlít a csokipudingra, hiszen fehér színű és ehetetlen. De amikor megérik, a belseje élénkbarnává és pudingszerűvé válik. A gyümölcs külseje zöldesbarna, az íze pedig elég megosztó. Egyesek egyáltalán nem éreznek rajta a csokira emlékeztető jegyeket, míg mások szerint egyértelműen a közkedvelt édességre hajaz.
A szerencséseknek nem is sokat kell bajlódniuk a gyümölccsel, hiszen ha kettévágjuk, egy kanállal egyszerűen ki lehet szedni a húsát.
A banánhoz hasonlító fekete datolyaszilva kedvelt alapanyaga desszerteknek, így tortáknak, turmixoknak és természetesen a pudingoknak is. Közép-Amerikában jégkrémek összetevője is gyakran.
Kiemelt kép: Getty Images