Mozaik

Ősszel is mesés arcát mutatja a Garda-tó

A pici városkák és a tó látványa balzsam a léleknek.

Bár mindenkinek adott a lehetőség, az ember többnyire mégis úgy van vele, hogy kicsit irigykedve nézi azokat a természetbarátokat, akik kerékpárra pattanva tekernek a gyönyörű tájakon, a legideálisabb esetben fényképezőgéppel a menetfelszerelésükben.

Közéjük tartozik Keresztúri Ildikó, aki a biciklis kalandozásain készített gyönyörű fotóit rendszeresen közzéteszi a Facebookon. Természetesen Magyarország tájai és természeti szépségei szerepelnek az első helyen, ám ha a hölgy külföldön rója a kilométereket, akkor sem maradnak el a fényképes beszámolók.

A “kerékpáros-fotós” nyáron Szlovénia gyöngyszemét, a Bledi-tó és környékét mutatta meg olvasóinknak, a napokban pedig Olaszország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjáról, a Garda-tó és környékéről készített bámulatos képeket kerékpáros túrája közben.

A Garda-tó Olaszország legnagyobb és az Alpok egyik legszebb fekvésű tava. A tó az utolsó jégkorszakban képződött, elhelyezkedésének – a mediterrán flórának és a kellemes klímának – köszönhetően az év minden szakában kedvelt kirándulóhely. Goethe például a „természet csodájának” nevezte a festői tavat.

A tó partján épült városkák szinte mesevilágba röpítik az utazókat. Ezek közül a felvételeken is látható Riva del Garda az egyik legszebb település, pálmafák és olajfák szegélyezte mediterrán oázis.

A tó felé nyitott főtér egészen egyedülálló látvány a színes házak felett magasodó sziklafalakkal egyetemben, ahol a mediterrán klímának köszönhetően olíva-, cédrus-, és citromfa-ligetek, valamint szőlőültetvények fogadják a turistákat.

Fotók: © Keresztúri Ildikó

Bemutatkozik Észak-Magyarország kilenc festői szépségű tava
Bármerre járunk a térségben, mindenütt rácsodálkozhatunk egy-egy gyönyörűségre.
Olvasói sztorik