Mozaik

Szilveszterkor három óra marad a közterületi durrogtatásra

Pixabay
Pixabay
Csak december 31-én este 6-tól 8-ig és január 1-jén reggel 5-től 6-ig lehetséges.

Az idén is lehet pirotechnikai cikkeket vásárolni szilveszterre, de a kijárási tilalom fenntartásával azok közterületi használata a koronavírus-járvány kijárási korlátozásai miatt rövid ideig tarthat, írja a Világgazdaság.

Kapcsolódó
Szilveszteri tűzijáték: tízezrek tiltakoznak a háborús szintet elérő őrület ellen
Az ész és korlátok nélküli lakossági tűzijátékozásnak szabnának korlátokat az állatvédők.

A szilveszteri durrogtatáshoz engedélyezett termékek idén is december 28. és 31. között vásárolhatók meg országszerte a kitelepült értékesítési pontokon. A vonatkozó rendelkezés értelmében ezek felhasználása csak de­cember 31-én 18 órától január 1-jén 6 óráig lehetséges.

Jelenleg este 20 és reggel 5 óra között kijárási tilalom van érvényben. Ha a döntéshozók nem tesznek engedményt, az idén mindösszesen három óra marad a közterületi durrogtatásra.

December 31-én este 6-tól 8-ig és január 1-jén reggel 5-től 6-ig.

Sok más piaci szereplőhöz hasonlóan a pirotechnikai cégek gazdálkodásában is jókora lyukat ütött a koronavírus-járvány elleni védekezés. A tömeges emények betiltása, főleg az augusztus 20-i tűzijátékok elmaradása már a nyáron kedvezőtlenül hatott az érintettekre, és ez a folyamat a szilveszteri tűzijátékok elmaradásával még nehezebb helyzetbe sodorja az ágazat szereplőit.

A saját kertekben történő szilveszteri tűzijátékot ugyanakkor nem tiltja semilyen szabály, ám prognózisok szerint idén ebből is jóval kevesebb lesz.

Kapcsolódó
Tűzijáték helyett játszóteret építettek Tárnokon
A helyiek úgy döntöttek, nem durrogtatásra költik az önkormányzat pénzét.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik