Mozaik

Tűzijátékot imitál egy mélytengeri medúza ( videó)

Tudvalévő, hogy az óceáni mélységek óriási titkokat rejtenek még, a mélytengeri kutatók rendszeresen meglepő felfedezésekről adnak hírt. Ilyen a minap közzétett videó is, mely egy újabb csodás tengeri élőlényt tárt a világ elé.  Az újév előtt a  Nautilus ( E/V) kutatóhajó fedélzetén dolgozó tudósok egy rutinszerű rákminta keresésével voltak elfoglalva, mikor egy nem mindennapi látványnak lehettek szemtanúi.  A Mexikó szigetcsoport, Revillagigedo Archipelago környékén a tengerszint alatt 1225 méter mélységben lettek figyelmesek egy különös medúzára.

A csapat szerint ez egy Halitrephes maasi medúza, ami kellő megvilágítás segítségével képes valóságos “mélytengeri tűzijátékok” imitálni.

Videó

Ez a véletlen találkozás egyike azon élményeknek és felfedezéseknek, melyekkel a mélytengeri felderítő küldetés egyre többször találkozik, köztük a titokzatos lila gömböket vagy az imádnivaló  tintahalat. A tudományos kutatások szigorú fegyelme mellett ezek azok a pillanatok és élmények, amik miatt érdemes ezen kutatások részesei lenni.

Videó

Az E/V Nautilius munkáiról kutatásaikról élő videó itt tekinthető meg.

Sivatagban épül meg a világ legnagyobb botanikus kertje
Végeláthatatlan növénygyűjtemény 1000 hektáron.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik