Mozaik

Évi egymillió fa ültetéséért kampányol két brazil művész

Pixabay/rosina kaiser
Pixabay/rosina kaiser
Videoklipet is készítettek programjuk népszerűsítésére.

Két ismert művész, Sebastiao Salgado fotós és Gilberto Gil zenész kampányt indított, hogy évente egymillió fát ültessenek Brazíliában, írta az MTI.

Kapcsolódó

Gil, az egyik legnépszerűbb brazil gitáros-énekes a kampányt saját szerzeményével indította, a Refloresta (erdősítés) című dalt vasárnap este adta elő egy brazil tévéműsorban.

A videoklip, amelyben Gil haja színpompás növényzetté változik és körülötte trópusi madarak repkednek, családi vállalkozás, Gil fiai zenélnek benne, a producer Salgado fia, Julian.

Sebastiao Salgado fotográfust a háborús övezetekben és a pusztuló természetről készített felvételei tették híressé. 2019-ben a német könyvszakma békedíjjal tüntette ki.

A Párizsban élő fotós a brazil Minas Gerais állambeli Aimorésben 1998-ban létrehozott Instituto Terra (Föld intézet) nevű szervezetével évtizedek óta küzd az újraerdősítésért. A szervezet már fák millióit ültette el az állam Vale do Rio Doce régiójában.

A 77 éves fotós tavaly nemzetközi kampányt folytatott az őslakosok koronavírus elleni védelméért, támogatói között volt Gil Gilberto mellett Gisele Bündchen szupermodell és Brad Pitt is.

Kapcsolódó
760 millió forintot gyűjtöttek faültetésre egy dán TV-műsorban
A pénz 914 233 fa elültetésére elegendő.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik