Mozaik

13 éves kisfiú az ország legfurfangosabb ifjú mesemondója

A 12-18 évesek között a kiszombori Kecskeméti Bence Odin végzett az első helyen a KEDD Stúdió által meghirdetett országos Naszreddin Hodzsa meséi videós mesemondó versenyen, ezzel elnyerte az ország legfurfangosabb ifjú mesemondója címet, írja a delmagyar.hu.

Hazánk 66 településéről 223 diák jelentkezett a versenyre, a videókra pedig három hét alatt harmincezren voltak kíváncsiak. A gyermekeknek az volt a feladatuk, hogy mondják el a török bölcs egyik történetét.

Bence édesanyja arról beszélt,

a versenyre irodalomtanára, Prónai Éva hívta fel a figyelmét. A pedagógus évek óta foglalkozik vele. Fiam a versenyre azért is jelentkezett, mert a sorozat mesélője, Berecz András a kedvenc mesemondója.

A fiú a Kiszombori Dózsa György Általános Iskola tanulója, fiatal kora ellenére otthonosan mozog a színpadon. Jelenleg vers- és prózamondásban, mesemondásban jeleskedik, igyekszik online formában is részt venni szinte valamennyi versenyen.

Imádom a színházat, jelenleg a Kecskeméti Katona József Színházban Nyilas Misi szerepét játszom a Légy jó mindhalálig című musicalben. Számomra a legvonzóbb és legkedveltebb szerep a Nyilas Misi, de hasonlóan nagy örömet okozott a bécsi AMAPED által szervezett nemzetközi verseny, ahol mese kategóriában nemzetközi első helyet értem el

– mesélte Bence.

Kapcsolódó
Mert olvasni jó: régi mesék és retro mesekönyvek nyomában
A mese kapocs felnőtt és gyerek közt, szívtől a szívhez, lélektől a lélekhez szól.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik