Mozaik

Csodálatos kert lett egy régi trolihídból

wikipedia.com
wikipedia.com
A híd híres növényvilágát 500 fajta virág, szőlő és cserje alkotja.

A Massachusetts-i Shelburne Falls- i Virágok Hídját egyedülállónak tartják a világon. A 400 méter hosszú híd a  növénykedvelők paradicsoma, a hidat borító virágok úgy vannak ültetve, hogy április és október között folyamatosan virágozzanak, írja az Atlas Obscura.

A híd híres növényvilágát 500 fajta virág, szőlő és cserje alkotja, amik közül sok a ritka vagy a történelmi változat. Azokat a növényeket, amik a hídon átívelő keskeny sétány két oldalán találhatók, mind felcímkézik, hogy az érdeklődő látogatók kíváncsiságát kielégítsék.

Doug Kerr/Flickr.com
Doug Kerr/Flickr.com

A híd eredetileg a trolik számára készült 1908-ban. 1929-ben, miután a vasút megszűnt, a szerkezet Virágok hídjaként újjászületett. Ekkor a hidat gyomok borították, egy helyi háziasszony Antoinette Burnham pedig azzal az ötlettel állt elő, hogy a hidat alakítsák át kertté. Mivel gyalogos hídra nem volt szükség, de a trolihidat lebontani sem lehetett mert az összekötött két város Shelburne és Buckland között vízvezetéket vezetett, a közösség egyetértett az ötletével.

1983-ban teljesen felújították. A szezonális gyaloghíd csak április és október között tart nyitva.

wikipedia.com
wikipedia.com
Kapcsolódó
A kör alakú híd, amihez hasonló sincs a világon
Hat évnyi egyeztetés után készülhetett el.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik