Mozaik

675 millió forintért adnák el a Mátra kapujának szégyenfoltját

youtube
youtube
Egykor a legnépszerűbb szórakozóhely volt Pásztó határában.

Pásztó egykor legnépszerűbb szórakozóhelye volt a Kravár Ágnes építész tervezte, 1967-ben épült Cserhát Vendéglő, mely később Mátrakapu Fogadó néven élt a köztudatban. Az épület évek óta lepusztulva áll, a közel sem szívderítő látvány a 21-es számú úton közlekedőknek már messziről feltűnik.

A Mucsi-dombon lévő szórakozóhely földszintjén diszkó, bár és borozó, emeleti részén 200 férőhelyes étterem üzemelt, felül 5 darab kétágyas, fürdőszobás állt a vendégek rendelkezésére. Mellette kemping és rövid ideig autós mozi is működött.

Ilyen volt

pásztói múzeum

A vendéglő a 90-es évek végén zárt be, azóta az ikonikus épület, a kemping és az autós mozi az enyészeté lett. A benne lévő tárgyakat ellopták, az ablakokat, ajtókat kitörték, így napjainkra csak a vasbeton váza maradt. A 21-es főút négysávosításával az odavezető út is megszűnt, csupán egy mezőgazdasági úton lehet eljutni a területre.

A terület egy pásztói kötődésű család tulajdona, akiknek az volt a tervük, hogy a hely újjáéledjen, de álmaikat nem sikerült valóra váltani.

Ilyen lett

youtube
youtube

A környék szégyenfoltjának nevezett objektumot “Most vagy soha” szlogennel eladásra kínálják.

Eladó Kelet-Nógrád ikonikus helyszíne, a Pásztó melletti tájat uraló, volt Cserhát Étterem, kemping és autósmozi egyben. Az épület statikailag tökéletes állapotban van, felújításra szorul, eredeti terveinek egy része rendelkezésre áll

– olvasható a hirdetésben.

A videót elnézve elég költséges lesz a felújítása a leendő tulajdonosnak.

S amit majd elfelejtettünk: az ingatlant  – 45 ezer négyzetméteres területtel – cirka 675 millió forintért kínálják.

Kapcsolódó
Borzalmas állapotban van az ország egykor legszebb panorámájú strandja
Úgy volt, hogy hamarosan felújíthatják, de ebből egyelőre semmi nem látszik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik