Mozaik

Bámulatos természetfilm vadvizeink élővilágáról

YouTube
YouTube
Az alkotást a közelmúltban mutatták be a mozikban.

A Budapesti Metropolitan Egyetemen nemrégiben végzett Fehér Zoltán, vizsgafilmjében hazai vizes élőhelyeket és a vizekhez szorosan vagy lazábban kapcsolódó élőlényeket mutat be – írta meg az Ng24.

A Vad víz – Aqua Hungarica a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál versenyprogramjában debütált a szakmai közönség előtt. A III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőrversenyen Fehér Zoltánt, a film rendező-operatőrét dokumentumfilm operatőrnek járó díjat kapta.

Szerepet kaptak az ember szomszédságában élő állatok: a budapesti Városliget sirályai, illetve a Hévízi-tó idegenhonos halai. De olyan szereplői is vannak a filmnek, melyek ritkán kerülnek az ember szeme elé.

Arany János Toldijának nádi farkasa, az aranysakál, illetve a vidra rejtőzködő életmódot folytatnak, így őket főként ilyen természetfilmeken, fotókon tudja meglesni a legtöbb ember. A szalamandra igen ritka állat, de nemrégiben felfedezték egy állományát a Budai-hegységben.

A film bemutatja a hazánk területén egykor, évmilliókkal ezelőtt cápák és ráják életét is, hisz akkoriban tenger borította a Kárpát-medencét. A Természettudományi Múzeumban felvett jelenetekben különlegesen épen maradt halkövületeket és cápafogakat láthatunk.

A Vad víz – Aqua Hungarica június 3-ától került fel a mozik műsorfüzetére.

Kapcsolódó
Díjnyertes magyar természetfilmek nézhetők ingyenesen a neten
Íme a Vad Kunság, a Vad Szigetköz és a Tiltott zóna, csúcsminőségben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik