Mozaik

Medvebocs mellett tekert el egy kerékpáros Cserháthalápon

Getty Images
Getty Images

Hétfőn este 18 óra 30 perc körül egy Szandaváraljáról Balassagyarmatra tekerő kerékpáros teljes bizonyossággal medvebocsot látott a Nógrád megyei Cserháthaláp Mohora felőli végén, olvasható a község Facebook-oldalán.

Dócs Dávid, a település polgármestere a nool.hu megkeresésére közölte, a biciklis először azt gondolta, egy nagytestű kutya, közelebb érve vaddisznót sejtett, de elhaladva mellette egyértelműen azonosította a bocsot, amely vélhetően elcsatangolhatott az anyjától.

A kerékpáros gyorsabb tempóra váltott, de felnőtt medvét nem látott.

A polgármester közölte, amint megkapták a megerősített hírt, azonnal megtették az ilyenkor alkalmazott általános intézkedéseket. Több fórumon felhívták a helybéliek figyelmét a medveveszélyre, kérve a lakosságot, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, a háziállataikat lehetőleg elzárva tartsák, és ha esetleg találkoznak a ragadozó emlőssel, keltsenek minél nagyobb zajt, távol tartva ezzel maguktól a vadat.

Az illetékes jegyző a legrövidebb időn belül a környékbeli vadásztársaságokat is értesíti, hiszen javában zajlik a vadászidény.

Kapcsolódó
Folyamatosak a medveészlelések Bátonyterenye környékén
Az elmúlt egy évben közel tíz esetről számoltak be.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik