Mozaik

Csodaszámba megy a 40 éves rendőrségi Zsiguli Pécsen

pécs aktuál/németh kriszta
pécs aktuál/németh kriszta
Természetesen a jármű nincs szolgálatban, tulajdonosa veterán autó találkozókra jár vele.

Úton-útfélen találkozhatunk Baranyában a matuzsálemi korú, egykori rendőrségi Zsigulival, melyet tulajdonodsa, Hetesi Gábor pécsi villamosmérnök évek óta csinosít és bütyköl, írta a Pécs Aktuál.

Kapcsolódó
Ma hatvan éve gurult le a futószalagról az első Trabant
1957. november 7-én hagyta el a kelet-németországi Zwickau Sachsenring autógyárát a mára kultikussá vált Trabant első példánya.

Az 1980-as évjáratú, 1200-as Zsiguli a Zsigulik utolsó darabja, ezt követően kerültek piacra utódai, a Ladák, amik változatai három évtizeden át koptatták az utakat országszerte.

A mára autócsodának nevezett pécsi Zsigát egy garázsból mentette ki a mérnök, ő “gyártott” belőle rendőrautót, mellyel egy magyar filmben is szerepelt.

Mindenféle gyári felszerelést összeszedtünk hozzá. Sikerült beszerezni a legapróbb részleteket is, ami hónapokba telt

– mondta a portálnak Hetesi Gábor.

pécs aktuál/németh kriszta

A szakember szerint sokkal nagyobb élmény egy ilyen autót vezetni, mint olyat, ami tele van már mindenféle kipörgésgátlókkal, ráadásul nem eszik sokat, 8 literrel elautózik vele.

Szerintem ha karban van tartva egy idős autó, akkor nem is hiányoznak olyan kényelmi funkciók belőle, mint például a klíma

– hangsúlyozta a mérnök.

pécs aktuál/németh kriszta

Túl azon, hogy az autót – mely milliókat érhet – a pécsi utcákon rendre megcsodálják, a mérnök lányát is megihlette: Hetesi Júlia most tanulja az autók szerelését, és testvérével és édesapjával együtt járnak a veterán autók találkozójára.

Örömet csalunk az emberek arcára, és ez jó érzés, a másik pedig az, hogy szeretnénk megmenteni az utókornak a technikai emlékeket

– summázta hobbijuk lényegét Hetesi Gábor.

Kapcsolódó
Kényeztető otthon lett az 50 éves öreg buszból
Három év alatt készült el a ritka házikó.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik