Mozaik

Gyöngybagoly tartott rettegésben egy alföldi baromfitelepet

kiskunsági nemzeti park igazgatóság
kiskunsági nemzeti park igazgatóság
Terített asztal volt a madárnak a csarnokban nevelt pár hetes csirkék sokasága.

Nem mindennapi madármentésre volt szükség a napokban Bács-Kiskun megyében, egy Öregcsertőhöz közeli baromfinevelő telepen, írta a Kiskunsági Nemzeti Park.

Kapcsolódó
100 éves istállót újítanak fel a gyöngybaglyokért
A sérült madarak részére röpdét alakítanak ki.

A zárt csarnokba valószínűleg szellőztetés alkalmával keveredett be a gyöngybagoly. A madár annyira azért nem bánta ezt, hiszen folyamatos terített asztal volt számára a pár hetes csirkékből, amit ki is használt.

Nap, mint nap könnyű zsákmányban volt része, de a fő gondot valójában az a folyamatos stressz és riadalom jelentette, amit a baromfiknak okozott a jelenlétével.

Mivel a békés együttélés nyilvánvalóan nem jöhetett szóba, az állattelep vezetője értesítette a nemzeti park természetvédelmi őrszolgálatát.

A helyszínre érkező természetvédelmi őrnek nem volt egyszerű dolga a hívatlan vendéggel, mert a bagoly 4-5 méteres magasságban repkedett a 90 méter hosszú csarnokban, amely tele volt csirkékkel. Végül egy függönyhálóval sikerült sérülésmentesen befogni a ragadozómadarat, amely az előzményekből adódóan igen jó kondícióban volt

– olvasható a portálon.

A gyöngybaglyot a gyűrűzése után az állattartó teleptől viszonylag messze, a Vörös-mocsár Természetvédelmi Terület tanyás térségében engedték szabadon.

Kapcsolódó
Visszatérhetnek a templomok tornyaiba a gyöngybaglyok
A templomok renoválásai élőhelyeik szűkülését okozzák.
Olvasói sztorik