Mozaik

Újra megnyílt az ország leghíresebb étterme

mti/máthé zoltán
mti/máthé zoltán
A világhírű Gundelben új korszak kezdődik.

A legendás Gundel étterem több mint 125 éve szolgálja ki vendégeit. Végigkísért jelentős történelmi eseményeket, megfordult ott már több száz híresség, az elmúlt időszakban pedig hatalmas átalakuláson ment keresztül, és egy teljesen új korszak veszi kezdetét a december 8-án újra megnyílt vendéglátóhelyen, írta a hirado.hu.

Hazánk gasztrokultúrájában a Gundel külön fogalom

Egy étterem és egy kávéház, ahol a vendégszeretet, a konyhaművészet és a hagyományőrzés a legmagasabb szinten találkoznak – több mint 125 éve. Az étterem 1910 óta várja vendégeit, és fennállása óta történelmi érákon át szolgálta mindazokat, akik klasszikus magyar konyhára vágytak, elegáns környezetben. Az ország leghíresebb étterme, a Gundel híre az egész Földet bejárta, világhírű közszereplők, királynők, hollywoodi hírességek élvezték a múltban a Gundel vendégszeretetét.

A többek között a világhírű New York kávéházat sikerrel üzemeltető Eventrend csoport 2021 májusában vette át a világhírű Gundel üzemeltetését, ám a koronavírus hullámai úgy eltolták a nyitást, hogy hivatalosan csak ma, december nyolcadikán tárták ki kapuikat úgy, hogy a Városliget ikonikus éttermének ez egy soron következő új korszak kezdete.

Visszatérés a gyökerekhez, életre keltett hagyományok, precízen elkészített klasszikusok – ez a Gundel, amely átlép egy modern, pezsgő kávéházi időszámításba! Gyere és győződj meg minderről a saját szemeddel

– írták a nyitás alkalmából Facebook oldalukon.

A következő évtizedekben az Eventrend cégcsoport szeretné ezt az örökséget megőrizni, tovább építeni, gazdagítani, minél több magyar és külföldi vendég számára megmutatni. A cél, hogy ne csak egy kiváltságos kör számára legyen elérhető, hanem sokaknak okozzon örömteli pillanatokat.

Kapcsolódó
Két étterem vezetőjének ítélték oda a vendéglátósok Kossuth-díját
Idén két étterem tulajdonosai kapták meg a szakma legnagyobb elismerését.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik