Mozaik

Ballószögön vélték látni a kóborló halasi párducot

illusztráció/pixabay
illusztráció/pixabay
Lassan két hete keresik, de senki sem tudja, párduc-e vagy valamilyen más állat.

Szerdán villámgyorsan bejárta az internetet, hogy Kecskeméten, a Gábor Dénes utca környékén látták a fekete párducot, amely korábban Kiskunhalason tűnt fel, írta meg elsőként a hiros.hu.

Kapcsolódó

Először csak egy mozgó fekete foltra lettem figyelmes, azt hittem egy őz vagy egy kutya lehet. Aztán elővettem egy nagy teljesítményű fényképezőt, és ráközelítettem. Akkor láttam, hogy valószínűleg a párduc járkál erre

– nyilatkozta a portálnak Ugrina Csaba, aki a Gábor Dénes utcában található Ritz üzemében dolgozik, s elmondása szerint az M5-ös felé haladt a nagymacska.

A lap azt is megírta, hogy később Ballószögön is látni vélték a fekete párducot, amely egy busz előtt ugrott át az úton.

Utóbbi bejelentést követően a rendőrség több egységgel indult az állat keresésére. Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója nem volt bizonyos abban, hogy párducról lehet szó, de nem is zárta ki azt.

A portál december 23-i, csütörtök délutáni információja szerint úgy tűnik, most is Ballószögön tanyázik az állat, melyet egy erdős-fás területen láttak pihenni.

A rendőrség nagy erőkkel érkezett a helyszínre, lezárták az oda vezető utat, velük voltak a vadaskert szakemberei is.

Kollégánk is a helyszínen van, látta, ahogyan bementek az erdőbe a nagymacska után kutatva. Több szemtanúval is beszélt, akik látták az állatot. Egyelőre egyikük se merte biztosan kijelenteni, hogy fekete párducról van szó

– olvasható a portálon.

Kapcsolódó
Fekete nagymacska kóborol Kiskunhalasnál
Felvétel is van az állatról.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik