Jane Wynyard/Samburu National Reserve
Mozaik

Ritka elefántikrekre bukkantak Kenyában

A Samburu rezervátumban legutóbb 2006-ban találtak elefántikreket, amelyek mindössze néhány napig éltek.

Ritka elefántikrek születtek a Samburu kenyai rezervátumban – jelentette be a Save the Elephants természetvédelmi szervezet.

Kapcsolódó
Rózsaszín elefántbébit kaptak lencsevégre Dél-Afrikában
Az afrikai elefántborjú mesebeli színe élete végéig megmarad.

Az újszülött, vélhetően csak párnapos kiselefántokat a hétvégén vették észre idegenvezetők egy szafari alkalmával a fővárostól, Nairobitól 300 kilométerre fekvő rezervátumban.

A elefántbébikről készült videón látható, amint a “csöppségek”- egy hím és egy nőstény – ismerkednek környezetükkel anyjuk, Bora és 2017-ben született bátyjuk társaságában, egy elefántbika védelmében.

Az elefántok világában ritka az ikerszülés, 100 esetben egyszer fordul elő, és gyakori, hogy az anyaállat nem tud elegendő tejjel táplálni két borjút, és az egyik, vagy mindkettő elpusztul.

A kenyai természetvédők egyelőre reménykednek, hogy az ikrek mindketten életben maradnak. Ebből a szempontból kritikusak lesznek az elkövetkező napok. A Samburu rezervátumban legutóbb 2006-ban találtak elefántikreket, amelyek mindössze néhány napig éltek.

Az emlősök közül az elefántoknál tart a legtovább a vemhesség, a kicsik 22 hónap után jönnek világra. A nőstények rendszerint négyévente adnak életet utódnak.

Az elsőként tavaly tartott országos állatszámlálás eredménye szerint 36 280 elefánt él Kenyában, 12 százalékkal több, mint 2014-ban, a vadorzás tetőpontján. (MTI)

Kapcsolódó
Új életet kezdhet a világ legmagányosabb elefántja
Elengedik a pakisztáni állatkertből, ahol 35 éve élt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!