Mozaik

Egyelőre nem újul meg Eger népszerű kilátója

Nagy Ferenc Balázs/Facebook
Nagy Ferenc Balázs/Facebook
Az új kilátó megjelenésében Dobó sisakjára emlékeztetett volna.

A Nagy-Eged hegy csúcsán áll a Dobó István kilátó, ami már évtizedek óta le van zárva és nem látogatható, mert balesetveszélyes. A rendbetételét már többször ígérték, tavaly pedig a közbeszerzési pályázatot is kiírták rá, most úgy tűnik, nem lesz új kilátó a Nagy-Egeden, írta meg az egerhirek.hu.

Kapcsolódó
Eger a legnépszerűbb vidéki város
A reprezentatív felmérés alapján a legkedveltebb magyar város Budapest.

Pedig 2019-ben még látványterv is készült, a tervek szerint az új kilátó megjelenésében Dobó sisakjára emlékeztetett volna. Mára úgy néz ki, előrehaladás nincs, az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben található információk szerint a közbeszerzési eljárást ugyanis eredménytelennek minősítették a szükséges anyagi fedezet hiányára hivatkozva.

egrinapok.hu

A részletes indoklás szerint a rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez, mert valamennyi ajánlat ára meghaladja a rendelkezésre álló pénzügyi fedezet összegét.

Az egriek remélik, a közeljövőben mégis megépülhet a 34 méteresre tervezett új kilátó, ahonnan mindenki gyönyörködhet majd a páratlan panorámában. Egyelőre azonban úgy néz ki, hogy egy darabig még várni kell rá.

Kapcsolódó
Turizmus: Eger a legmenőbb megyeszékhely az országban
A város megerősítette vezető szerepét.
Olvasói sztorik