Mozaik

A falu, ahol aranyáron kínálják eladásra a házakat

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Az átlagár hatszáznegyven millió forint, de ennek akár háromszorosát is elkérhetik egy házért.

Mindössze két órányira található Londontól a hampshire-i Beaulieu, ami – ahogy a neve is mondja – gyönyörű település. Szépsége mellett különlegessé teszi az a tény is, hogy Anglia, Skócia és Wales legdrágább települése, itt a házak hatszáznegyven millió forintba kerülnek, írja a mylondon.news.

Kapcsolódó
Görögország Svájca sokáig a térképeken sem szerepelt
Agrafa területe minden elemében bámulatos, de a Bizánci és az Oszmán Birodalom is túl elszigeteltnek tartotta.

Beaulieu igazán gyönyörű falu, sok látnivalóval. Története a 13. századig nyúlik vissza, a nagyrészt érintetlen településen még a főutcák is őrzik a múlt báját.

Wikimedia Commons

Beaulieu körül macskaköves utcák, kézműves üzletek és történelmi ingatlanok sorakoznak. Az egész település maga a történelem. Az egyik legtörténelmibb rész a Beaulieu-palotaház, ami 1538 óta a Montagu család otthona. Még mindig a Montagu család néhány tagjának ad otthont, bár a palota egyes részeit megnyitják a nyilvánosság előtt. Aki ellátogat ide, bepillantást nyerhet abba, hogy milyen volt a Montagu család élete, és milyen volt a régi, viktoriánus kor.

A település igazi kincses doboz – talán ezért is olyan drágák az ingatlanok – versenyezniük kell a palotával.

A környéken található házak mérete változó, az átlagár hatszáznegyven millió forint, de ennek akár háromszorosát is elkérhetik egy házért.

Wikimedia Commons

Beaulieu másik látnivalója a Nemzeti Motor Múzeum. Az autók, motorkerékpárok és emléktárgyak legszebb gyűjteményével büszkélkedő múzeum önmagában is megér egy látogatást. Vannak legendás F1-es autók, mint például Sir Malcolm Campbell 1920-as Sunbeamje, valamint több mint 200 történelmi motor.

Maga a település az Újerdei Nemzeti Park délkeleti szélén található. Ez adja igazán nagy vonzerejét. A lenyűgöző növényzet, a fafaragások és a viktoriánus virágoskertek mind hozzájárulnak Beaulieu szépségéhez. Egy séta a Beaulieu folyó közelében lévő ösvényeken páratlan élvezetet nyújt. És séta közben bárki akár még egy pónival is találkozhat – ők ugyanis szabadon sétálnak az utcán.

Wikimedia Common

Beaulieu éles ellentétben áll Londonnal. Egyetlen főutcáján számos üzlet, falusi bolt, művészeti galéria és még csokoládéstúdió is található. És még a fagylalt is feledhetetlen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Beaulieu Chocolate Studio (@beaulieuchoc) által megosztott bejegyzés


Kapcsolódó
Veszélyes középkori út, ami közvetlenül a tengerbe vezet
Akkor sem lehet benne teljesen megbízni, ha az utat éppen nem borítja víz.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik