Mozaik

Ukrajnából ment cirkuszi medvét a brassói rezervátum

AMP Libearty - Bear Sanctuary
AMP Libearty - Bear Sanctuary
Masha mindössze néhány hetes volt, amikor megkezdték az idomítását, hogy cirkuszban léphessen fel.

A Brassó melletti Zernyesten található Libearty medvemenhely a világ egyik legnagyobb medverezervátuma a maga 69 hektáros területével – írta cikkében a Székelyhon. A rezervátum 100 medvének adhat otthont, és az itt élő macik többsége korábban nyomorúságos körülmények között élt, többet szabadítottak meg cirkuszból, vagy vendéglők, panziók teraszán tartott ketrecből.

A Libearty egy újabb mentésre készül: Ukrajnából várják a 19 éves Masha nevű nőstény medvét.

A rezervátumot működtető egyesület a közösségi oldalán tette közzé, hogy az ukrán BF Nathan alapítvány kérte a segítségüket, március 1-re tervezik a medve szállítását, abban bíznak, hogy az orosz-ukrán konfliktus nem hiúsítja meg a medvementést.

Masha mindössze néhány hetes volt, amikor megkezdték az idomítását, hogy cirkuszban léphessen fel. Tizenkilenc éven keresztül arra kényszerítették, hogy biciklizzen, karikán ugorjon át, kússzon, szórakoztassa a cirkusz közönségét. Közben egy szűk vasketrecben tartották, egy szeméttel tele furgonban. Az ukrán alapítvány egy átmeneti menedékhelyre költöztette, és azt tervezik, hogy március elején Zernyestre szállítják.

Kapcsolódó
Cukorsokkot kaptak a veresegyházi medvék, leállították őket a mézről
Az egészségesebb gyümölcsökre szeretnék átszoktatni a macikat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik