Mozaik

Medve járhatott az Ipoly közelében

pixabay
pixabay
Szlovákiában, a Balassagyarmattól 10-20 kilométerre lévő Csáb környéki erdőkben rendszeresen kameráznak medvéket.

Nógrád megyében az utóbbi években megszaporodtak a medveészlelések, több helyen fotóztak már medvelábnyomot, vagy éppen látták a nagyvadat.

Kapcsolódó
Nem lehet követni a nógrádi medvecsalád mozgását
És nincs is rá szükség a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembere szerint.

Bátonyterenye térségében például az elmúlt egy évben tízszer észletek medvéket, de Diósjenőről, Érsekvadkertről és Pásztó térségéből is beszámoltak az állatok megjelenéséről.

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere július 25-én a város üdülőövezetében, a nyírjesi tavaknál medvelábnyomról készített fotóval hívta fel a figyelmet a nagyvad feltételezett jelenlétére, írta a Nool.

Péntek hajnalban a Nyírjesi 1-es számú tó (Segítő Szűz forrás) partján egy friss vakondtúrásban maradt egy vélhetőleg fiatal medve lábnyoma. Először 2013-ban, legutóbb egy éve észleltek a környéken medvét. Úgy tűnik lassan hozzá kell szoknunk a jelenlétükhöz, emiatt nem árt az óvatosság

– fogalmazott Facebook bejegyzésében.

Csach Gábor Facebook oldala

Szlovákiában, a Balassagyarmattól 10-20 kilométerre lévő Csáb környéki erdőkben rendszeresen kameráznak medvéket, így az is lehet, hogy onnan kóborlt az állat az Ipoly parti város üdülőövezetébe.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik