Mozaik

Rangos elismerést kapott Magyarország madáratlasza

A 2. helyezésen túl a KPMG fenntarthatósági különdíjával is gazdagodott az egyesület, amely megjelenésekkel, bemutatkozási lehetőségekkel, tanácsadással segíti majd madár- és természetvédelmi munkát.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország madáratlasza programja a 2. helyen végzett a  Highlights of Hungary megmérettetésén. A Highlights of Hungary non-profit kezdeményezés 2014-től mutatja be a legkiválóbb magyar teljesítményeket az egész Kárpát-medencében. Ezek közé került be jelölés alapján 2021-ben az egyesület programja, mely a szavazatok alapján a 2. helyen végzett, olvasható a magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján.

Kapcsolódó
Megválasztották a 2021-es év madarát
Lezárult a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) internetes szavazása 2021 év madaráról. A legtöbb szavazat a cigánycsukra érkezett.

A most díjazott kötet közel 2000 önkéntes munkája eredményeként, tízéves előkészítés, tervezés, adatgyűjtés, adatfeldolgozás és -elemzés, írás, lektorálás után jelent meg 2021. szeptember végén, amely a 2019 év végéig hazánkban természetes módon előfordult 420 madárfaj állományáról, elterjedéséről, állományváltozásáról és természetvédelmi helyzetéről rendelkezésre álló ismereteket foglalja össze

– tudható meg az MME közleményéből.

A 30 millió adatrekordból, nemzetközi szinten is kiemelkedő modellezéssel előállított térképek és grafikonok, a 64 szerző által készített leírásokkal együtt a lehető legteljesebb képet adják a hazai madárfajok állományáról. Az eredmények a természetvédelmet is segítik, az emberiség számára is hosszú távon élhető környezet megóvásában. Így lesz egy országot lefedő közösség kedvtelésből végzett munkájából, a civil és az állami szféra együttműködésével, a közösséget, mindannyiunkat szolgáló eredmény.

A 2. helyezésen túl a KPMG fenntarthatósági különdíjával is gazdagodott az egyesület, amely megjelenésekkel, bemutatkozási lehetőségekkel, tanácsadással segíti majd madár- és természetvédelmi munkát.

Kapcsolódó
11 ezernél több veszélyeztetett madárfaj él ma a világon
700 madárfajjal bővült idén a Természetvédelmi Világszövetség vörös listája.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik