Mozaik

A híd, ami egyszerre két folyón ível át

Bluejacket/Atlas Obscura
Bluejacket/Atlas Obscura
A furcsa híd a város egyik legfőbb nevezetessége.

A Tittabawassee és a Chippewa folyók összefolyásánál, az amerikai Midland belvárosában található a világ egyik legszokatlanabb fahídja, a Tridge. A furcsa építészeti alkotás egy háromirányú híd, amin a gyalogosok mindhárom parthoz eljuthatnak, írja az Atlas Obscura.

Kapcsolódó
A híd, ami sehová sem vezet
Soha nem fejezték be, cserében le sem bontották.

A híd Midland belvárosát köti össze az egyik oldalon a Chippewassee Parkkal a másikon pedig a St. Charles Parkkal, miközben átívelnek a Tittabawassee és a Chippewa folyó felett. Amellett, hogy a gyalogosok kényelmesen eljuthatnak a parkokból a városközpontba, a híd egyben a Pere Marquette vasúti túra és az 5,6 kilóméteres Chippewa természeti túra kiindulópontja is.

A Tridge-et 1981-ben építették. Egy 9,4 méter magas központi oszlopból és három 55 méter hosszú küllőből áll.  Az építmény megépítése 732 000 dollárba került és 6400 munkaórát vett igénybe.

youtube.com

Midlandben számos fesztivált rendeznek a Tridge-n. Az éves hídséta mindenhonnan vonzza a látogatókat, és nyaranta koncerteket is rendeznek rajta. A két városi park is számos kikapcsolódási lehetőséget, ösvényeket, baseballpályákat, játszótereket, gördeszkaparkot és még sok mást tartalmaz. A horgászat, a kajakozás és az evezés mind népszerű tevékenység a folyókon, és a városnak van egy dokkolója is, ahol emberi hajtású hajókat lehet vízre bocsátani.

Galéria
Bluejacket/Atlas Obscura
Kapcsolódó
Csodálatos kert lett egy régi trolihídból
A híd híres növényvilágát 500 fajta virág, szőlő és cserje alkotja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik