Mozaik

Eltűnhetnek Hévízről az orosz turisták

pixabay
pixabay
A magyar turizmus is komolyan megsínyli az orosz–ukrán háborút.

Budapest és több magyar fürdőváros, köztük Hévíz, is megérzi majd a komoly vásárlóerővel rendelkező orosz turisták hiányát, írta az Infostart.

Kapcsolódó
Világviszonylatban is páratlan a Hévízi-tó
Gyógyító hatását már a rómaiak is felfedezték.

A témát Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértő, az InfoRádió Világszám című műsorának szerkesztő-műsorvezetője elemezte.

Az Oroszországgal szembeni szankciók és a háborús események most már komolyan érintik a turisztikai szolgáltatókat, valamint a különböző országokat

– mondta a szakember.

Közvetlenül a válságot megelőzően Magyarországon, ezen belül Budapesten is megnőtt az orosz turisták száma, de ez általánosságban elmondható más európai és tengerentúli turistahelyekről is. Most, hogy jöttek a szankciók, nyilvánvalóan a repülős turizmus gyakorlatilag meg fog állni, hiszen az Európai Unió nem kívánja fogadni az orosz járatokat.

A pandémiát megelőzően a Budapestre érkező turisták esetében Oroszország a top 10 küldőországok között szerepelt, sőt, viszonylag jó helyezést foglalt el, így a magyar fürdővárosok, köztük például Hévíz turizmusát alapvetően határozták meg az orosz turisták

– emelte ki Kiss Róbert Richárd.

Nekünk is fájó a légtérzár, ahogyan az olasz és spanyol üdülőtelepüléseknek

– fogalmazott.

A háborús helyzet miatt fokozódó bizonytalanság, mind az utazókra, az utazási irodákra, valamint az utazásszervezőkre is negatív hatással van.

Kapcsolódó
Turisták nélkül mutatja meg gyönyörű tavaszi arcát az elcsendesült Hévíz
Ha a mostani nehéz helyzetben turistaként nem lehetünk ott, érdemes megnézni a helyi televízió által készített gyönyörű kisfilmet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik