Mozaik

Jótékony céllal elárverezi győztes alkotását az év cukorszobrásza

Tündérkert kézműves torta és sütemény műhely
Tündérkert kézműves torta és sütemény műhely
A befolyt összeget az ukrán menekültek segítésére ajánlja fel.

A Magyar Cukrász Ipartestület a közelmúltban rendezte meg a Pataki János Emlékversenyt. Az ország legjobb cukorszobrásza a szegedi Romicsné Domokos Mónika lett. A Tündérkert torta- és süteményműhely tulajdonosa öt évvel ezelőtt egyszer már megnyerte ezt a versenyt, amit aztán évekig nem rendeztek meg. Most, a harmadik kiírásra pályázott újra, és egyből duplázni tudott, írta meg a delmagyar.hu.

Kapcsolódó
Saját tortája lesz Csongrád-Csanád megyének
A nevezéseket november 15-éig fogadják a szervezők a cukrászdáktól, recepttel és pontos technológiai leírással.

A győztes mű cukormasszából és tragantmasszából készült fantasy szobor és az Isten császárnéja címet kapta, és összesen 70 óra alatt készült el. A szárnyas főalak egy oszlopon ül, alatta a földről csodálja egy földi halandó. A jelenetben helyet kapott egy bébisárkány, illetve vannak tengeri és szárazföldi részei is.

A feladat az volt, hogy valamilyen módon kapcsolódjunk Pataki János munkásságához. Az én szobrom a szakma iránti alázatot képviseli

– beszélt alkotásáról Mónika.

Tündérkert kézműves torta és sütemény műhely

 

A legnehezebb az volt, hogy megoldást találjak arra, hogy a császárnét tartó oszlop stabil legyen, mivel a szobrokba nem lehetett mesterséges tartóelemet beépíteni. Ezt úgy értem el, hogy belülről fehér csokival is kiöntöttem. De nagyon aprólékos munkát igényelt a szárnya is, ami ostyából készült, illetve a haja, ruhája és a keze is

– sorolta az alkotó.

A győztes, aki csupán 5 éve kezdett el formatortákat készíteni, előtte egy húsboltban dolgozott, most azon gondolkodik, hogy elindul az Európa-bajnokságon is.

Mostani, országos bajnoki címet elnyert szobrát pedig hamarosan elárverezi, a befolyt összeget pedig az ukrán menekültek segítésére ajánlja fel.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik