Otthon készült

Saját tortája lesz Csongrád-Csanád megyének

Pexels.com
Pexels.com
A nevezéseket november 15-éig fogadják a szervezők a cukrászdáktól, recepttel és pontos technológiai leírással.

Egyre nagyobb divat lett, hogy megyék és városok is megválasztják a maguk tortáját. Így tett júliusban Békés megye, ahol idén másodjára rendezték meg a Békés tortája tortakészítő versenyt, de Hegyhátnak és Szombathelynek is van már saját tortája. Most a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat hirdetett meg Trianon 101. és a megye névváltoztatásának első évfordulója alkalmából különleges versenyt: keresik a megye tortáját, írja a delmagyar.hu.

Kapcsolódó
10 dekás torta, mely minden gyümölccsel elkészíthető
Garantáltan nagy kedvenc lesz, ráadásul annyira egyszerű, hogy képtelenség elrontani.

A verseny célja a helyi identitás és a megyei gyökerek erősítése.

Célunk, hogy a helyi cukrászoknak lehetőséget biztosítsunk arra, hogy megmutassák tehetségüket, illetve a különböző járások sajátosságait

– magyarázta Polner Eörs, a megyei közgyűlés alelnöke.

Csongrád-Csanád megye tortájában a helyi gyümölcsöket, zöldségeket, fűszereket és a jellegzetes, helyi ízvilágot keresi majd a zsűri.

Ilyen megmérettetés korábban még soha nem volt az országban. A verseny szakmai védnökségét Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnöke látja el, akinek a Magyarország Tortája versenyben immár 15 éves tapasztalata van.

A verseny kiírása és lebonyolítása az Ország Tortája versenyhez hasonló lesz.

A nevezéseket november 15-éig fogadják a szervezők a cukrászdáktól, recepttel és pontos technológiai leírással. A zsűri, amelynek szakmai tagjait az ipartestület delegálja, ez alapján választja ki a járásonkénti egy-egy tortát, illetve a szegediből kettőt, amelyek a második fordulóba jutnak. Az alkotóknak a döntőben élőben kell majd elkészíteniük tortájukat.

Csongrád-Csanád megye tortáját jövő márciusban mutatják majd be a nagyközönségnek Ópusztaszeren, egy nagyszabású rendezvény részeként.

Kapcsolódó
Így készül a legjobb sütés nélküli csokitorta
Olcsó, egyszerű, gyorsan készen van, akár ünnepi alkalomra is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik