Mozaik

13 500 kupakból készítettek óriási Petőfi portrét a mezőberényi diákok

Facebook/Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola
Facebook/Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola
Szó szerint óriási projektbe vágtak a mezőberényi iskolások tanáruk vezetésével: 13 500 kupak felhasználásával egy 420 centiméter magas és 288 centiméter széles portrét készítettek Petőfi Sándorról.

A diákok rajzórán felvetették, hogy mi lenne, ha nem csak mindig rajzolnának, tanáruk pedig komolyan vette a kérésüket. Ez a mezőberényi kupak-porté rövid története. Persze, van ennél hosszabb is, ugyanis nem kis munka előzte meg az alkotás létrejöttét – írja a BEOL.

Pócs József, a Mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola rajz-vizuális kultúra szakos pedagógusa, az ötletgazda korábban gyöngyékszerfűzéssel is foglalkozott, amihez egy számítógépes programot is használtak a tárgyak design-jának megtervezésénél. Ezzel készítette a portré mozaikdarabkáinak kiosztását is.

Első feladatként megfelelő színű kupakokat kellett gyűjteniük, majd a feladatokat több mint 200 diák között felosztva egy hét alatt készült el a mű. Volt, aki az elején szkeptikusnak tűnt, de aztán annyira belejöttek az alkotásba, hogy a tanítás utáni délutánjaikon is folytatták.

A költő nevét viselő iskolaként nem volt kérdés, hogy Petőfit mutatja be a portré, melyet a kollégium aulájában állítottak ki.

Kapcsolódó
Lovas postakocsi csalogatja a turistákat Mezőberénybe
Várhatóan télen teszi meg az első útját az alföldi tájakon.
Olvasói sztorik