Mozaik

Szegeden veterán autókkal, Makón traktorokkal ballagtak a diákok

szeged.hu/Iványi Aurél
szeged.hu/Iványi Aurél

A Szegedi Szakképzési Centrum Csonka János Technikum végzősei  dudálva, integetve, rendőri felvezetéssel, 40–50 autóval menetoszlopban közlekedve veterán autókkal és ifjabb rokonaikkal járták körbe a fél várost – számolt be az eseményről a szeged.hu.

Kapcsolódó
Megható videóval búcsúztak a végzősöktől Békéscsabán
A pedagógusok így tisztelték meg tanítványaikat, megköszönve az együtt-tanulást.

Az autós ballagáson 220 végzős ült autóba, közülük 140 szakmai vizsgázó és 80 érettségiző. Tóthné Biró Zsuzsanna, az iskola igazgatónője a portálnak elmondta: az eredeti terv szerint motorokkal is vonultak volna a diákok, de a rendőrséggel egyetértésben úgy döntöttek, hogy az esős idő miatt erről biztonsági okokból lemondanak.

A Tisza-parti város szakközépiskolájában négy éve született meg az autós ballagás ötlete, azóta pedig hagyománnyá vált.

szeged.hu/Iványi Aurél

A makói Galamb József Agrártechnikum idén rendezte meg másodszor a végzősök traktoros ballagását, amihez hasonlót több mezőgazdasági iskola is szokott tartani szerte az országban – írta meg a Délmagyar.

Az intézmény igazgatója, Horváth Zoltán a lapnak elmondta, hogy összesen 15 traktorral, illetve erőgéppel vonultak fel a diákok, amelyeket szalagokkal, léggömbökkel és feliratokkal díszítettek. Tavaly egy csapat diák pótkocsikra ülve kísérte a rendőrautóval felvezetett menetet – idén az eső miatt buszra szálltak.

A vidám csapat úgy járta körbe Makót, hogy közben érintették az általános iskolákat. Mindegyiknél megálltak, és szerenádot adtak: a fúvószenét a helyi Magán Zeneiskola növendékei szolgáltatták, a galambosok pedig a már ismert gépészindulót énekelték. Az útvonal, amit bejártak, teljes hosszában csaknem 8 kilométer volt, de mivel mindenütt szívesen fogadták és egy kicsit marasztalták is a társaságot, a vonulás egész délelőtt tartott.

Kapcsolódó
Karanténtablóval búcsúzott egy ballagó osztály
Egy ötletes tabló a búcsúzó osztály távoktatással terhelt évét szimbolizálja, és azt is, hogy bár külön, bezárva éltek s tanultak, mégis egy közösséget alkotnak.
Olvasói sztorik