Virágzó vidékünk

Jutalomból traktorozhatnak a legjobb tanulók Ásotthalmon

A helyi erdészeti iskolában egy okostelefonos applikáció segítségével pontozzák a gyerekeket, és a főnyeremény egy kör az LKT-vel.

A Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola kilenc és tizedikes diákjai – ha jól viselkednek és részt vesznek az iskolai programokon – jutalomként mehetnek egy kört egy hét tonnás erdészeti munkagéppel, olvastuk a Délmagyarban.

A diákok között népszerű az LKT 81 Turbó csörlő vonszoló erdészeti munkagép.

Ez egy speciális erdészeti traktor, ezzel vonszolják ki az erdőből a kidöntött fát. Annyira erős, hogy amikor egyszer a kamionunk elakadt a földúton, ezzel húztuk ki. Őrült ereje van

– magyarázta Andrési Pál erdőmérnök, az iskola tanára.

Traktorokkal ballagtak el egy debreceni középiskolai végzős diákjai
13 járművön közel 150-en búcsúztak el iskolájuktól.

Egy ClassDojo névre hallgató okostelefonos alkalmazás segítségével az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola kilenc és tizedikes diákjait motivációs céllal pontozzák. Andrésiné Ambrus Ildikó, az intézmény vezetője azt mondta a lapnak, hogy pontokat azért kapnak a fiatalok többek között, ha jól viselkednek az órán, részt vesznek az iskolai rendezvényeken. Két diák jutalomutazást kapott a Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállításra, a fődíj pedig a legismertebb erdészeti gép, az LKT vezetése.

Szécsi László erdész szakoktató arról beszélt, hogy egy ilyen géppel, két csörlővel 16 tonnát lehet megmozgatni, 85 lóerős, 25 kilométer/óra a sebessége. 1992-ban került az iskola tulajdonába, strapabíró, komoly mennyiségű üzemóra van benne, de a szokásos karbantartás mellett eddig csak a két első gumit kellett kicserélni.

Fogalommá vált az ásotthalmi batáta
Több hektáron termesztik, nagy a kereslet iránta.

Kiemelt fotó: YouTube

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik