Mozaik

Kimerült madarak hullanak az égből Indiában

Unsplash
Unsplash
Naponta tucatjával esnek le az égből a kimerült, dehidratált madarak a nyugat-indiai Gudzsarát államban tapasztalható hőhullám miatt – írta az MTI.

Az állam legnagyobb városa, Ahmanábád állatorvosai és állatmentői szerint a madarak azért kerülnek ilyen állapotba, mert nem jutnak ivóvízhez, ugyanis a hőség kiapasztotta a vízforrásokat.

Kapcsolódó
Hőhullám fenyegeti házi kedvenceinket a kánikulában
Odafigyeléssel elkerülhető lehet az állatok szenvedtetése és pozitív élményekkel élhető át a nyári forróság.

Egy ahmanábádi állatkórház orvosai elmondták, hogy az elmúlt hetekben több ezer madarat kezeltek, naponta több tucat madarat visznek be hozzájuk az állatmentők.

A helyi állatmentők szerint az idei az utóbbi idők legnehezebb évei közé tartozik, mintegy tíz százalékkal nőtt a megmentésre szoruló madarak száma.

Az utóbbi években a nyarat megelőző forró hónapokban Dél-Ázsia nagy része kiszáradt. Narendra Modi indiai miniszterelnök a napokban a megnövekedett tűzveszélyre is figyelmeztetett.

Klímaszakértők szerint napjainkban minden hőhullám a globális felmelegedéssel hozható összefüggésbe.

„Az olyan szélsőséges forróságok, mint a Dél-Ázsiát márciusban és áprilisban sújtó hőhullám, már most is a leghalálosabb szélsőséges éghajlati események közé tartoznak” – mondta el Friederike Otto, a londoni Imperial College Grantham Intézetének tudósa.

VIDEO: 🇮🇳 Thirsty birds need help to survive scorching Indian heatwave

One animal hospital in the western city of #Ahmedabad has treated around 2,000 birds over the past month, many weak and severely dehydrated, with some suffering from broken wings after falling from trees pic.twitter.com/oEuU7iDvk0

— AFP News Agency (@AFP) May 7, 2022

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik