Mozaik

Kifogták Legendát, az etyeki horgásztó fekete óriását

Megdőlt a tórekord az etyeki Diana és Zoltán Horgásztó és Pihenőparkban, ahol kifogták Legendát: a mutatós fekete amur tartotta eddig is a csúcsot, de míg tavaly „csak” 21,6 kilogramm volt, most felkapott magára 3 kilót, írja a Pecaverzum.

A lap beszámolója szerint 2021 júliusa óta senkinek nem akadt a horgára a horgásztó legismertebb hala, az elmúlt hetekben viszont kétszer is.

Május 10-én Szabó Gábor tarthatta a kezében, akkor 23,7 kilogramm volt a tömege, ez az új tórekord pedig szinte azonnal megdőlt. Nem telt el két hét, és a tó egyik régi vendége is kifogta a fekete amurt.

Erőteljes húzós kapásra ugrott ki az ágyból és felvette a kontaktot a hallal, így kezdődött a tánc, amiről a legtöbb horgászunk álmodik, a tavunk egyik legnemesebb halával. Közel egyórás fárasztás után láthatta meg gyönyörű, erőtől duzzadó barátját János

– olvasható a fogásról írt beszámolóban.

Gyors mérlegelés után derült ki, hogy a hal ismét nőtt, és eddig még soha nem mérték ilyen tömeggel, hiszen 24,6 kilogrammot mutatott a mérleg tárázás után.

A posztban azt írják, akik kacérkodnak a gondolattal, hogy kezükben tarthassák Legendát, a következő 3-4 hétben van a legnagyobb esélyük mérlegelőbe csalni ezt a gyönyörű fekete óriást.

Utána ismét nehéz időszak fog következni és csak az arra legnemesebb ember tudja majd horogra csalni a Diana tó gyémántját

– írták.

Olvasói sztorik