Virágzó vidékünk

Nincs pontytilalom, de se víz, se hal a Velencei-tavon

wikimedia commons
wikimedia commons
Az, hogy lehet-e majd ténylegesen pontyot fogni, idővel kiderül, egyelőre az alga az úr.

Egyre több tó jelenti be, hogy feloldják a pontytilalmat. Így történt ez a Velencei-tó esetében is. A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) Velencei-tavi Kirendeltsége közösségi oldalán tette közzé, hogy 2022-ben is benyújtották a ponty fajlagos tilalmi időszakának feloldására vonatkozó kérelmet, amit a halgazdálkodási hatóság ezúttal is jóváhagyott.

Kapcsolódó
Hatalmas pontynak akasztottak be a Balatonon
Az idei szezon első közel 30 kilogrammos fogása.

Így ebben az évben sem lesz pontytilalom a Velencei-tavon, azaz 2022. május 2. és 31. közötti időszakban is szabad pontyra horgászni és van lehetőség a megfogott példányait megtartani.

Ugyanakkor a 100 cm alatti testhosszúságú harcsákra május 2-ától életbe lép a fajlagos tilalmi időszak, ezért az ennél a méretnél kisebb harcsákat nem szabad megtartani egészen június 15-ig.

A compó nem kifogható státuszú, vagyis nem megtartható halfaj a tavon, ezért megfogott példányait a fogást követően minden esetben kíméletes bánásmód mellett vissza kell engedni a vízbe

– áll a közleményben.

Az, hogy lehet-e majd ténylegesen pontyot fogni, idővel kiderül, a helyi horgászok szerint egyelőre se víz, se ponty, annál több az alga a tóban.

Kapcsolódó
Anyakönyveztek egy gigapontyot Bokodon
A hal a Hege nevet kapta.
Olvasói sztorik