Mozaik

Kis sarki farkas hármasikrek a Nyíregyházi Állatpark új kedvencei

Illusztráció: Wikimedia Commons
Illusztráció: Wikimedia Commons
Két hete született három sarki farkas kölyök a Nyíregyházi Állatparkban. A kicsik egyelőre még csak kúsznak, de hamarosan járni fognak. Szemük már kinyílt.

A több mint két hetes kölykökön most végezték el az első orvosi vizsgálatot a park szakemberei, a két kan és egy szuka ivarú állatok 1,6-1,8 kilogramm súlyúak – közölte Révészné Petró Zsuzsa, a park oktatási osztályvezetője az MTI-vel.

Kapcsolódó
Kamera előtt pózoltak a farkasok Erdélyben
Az Erdély keleti részén fekvő Királykő-hegység farkasainak hétköznapjaiba leshetünk be azon a videón, amit az erdőgazdálkodás vadkamerája rögzített.

A kicsik életkoruknak megfelelő fejlettségűek, az általános állapotfelmérés mellett féreghajtót és vakcinákat is kaptak az állatorvosoktól. A kétéves anyaállat 63 napi vemhesség után hozta világra kölykeit a maga készítette kotorékban, az állatpark farkaskifutójának egyik félreeső zugában.

Az utódok hathetes korukig anyatejjel fognak táplálkozni, majd fokozatosan szoknak át a szilárd táplálékra, amely a farkasok esetében elsősorban húst jelent. A tejtáplálás és a húsevés közötti átmeneti időszakban felöklendezett táplálékot kaptak majd anyjuktól.

A természetben Észak-Amerika sarkkörön túli területein honos állat a farkasok egyik legnagyobb testű alfaja. Tundrán él kisebb családi közösségekben, télen esetenként a családok nagyobb hordákba verődnek. Jellegzetességük az egész évben fehér bunda, amely a kifejlett egyedekre jellemző, a kölykök azonban az első vedlésig a rejtőzködést segítő sötétszürke színűek maradnak. (MTI)

Kapcsolódó
Kilométereken át követte egy farkasfalka nyomait a Bükkben egy túrázó
Felejthetetlen élményben volt része Pozsgai Józsefnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik