Mozaik

Két év kihagyás után újra elindul a csíksomlyói zarándokvonat

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

Két járványsújtotta év után pénteken hajnalban újra elindulhat a csíksomlyói búcsúba az össznemzeti zarándokvonat, újra erőt meríthetünk magyarságunkból, a találkozásokból – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának kabinetfőnöke szerdán Budapesten.

Szilágyi Péter a Keleti pályaudvaron – a zarándokvonatokat húzó Tamási Áron-mozdony avatásán – emlékeztetett arra, hogy az erdélyi író öröksége előtti tisztelgésből hirdették meg, születésének 125. évfordulója alkalmából a Tamási Áron-emlékévet.

MTI/Balogh Zoltán

Június 3-án, pénteken kora reggel Budapestről, a Keleti pályaudvarról útnak indul a csíksomlyói búcsúba a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz, azaz az össznemzeti zarándokvonat, amelyet idén a Tamási Áron-mozdony húz majd, csatlakozva az emlékévhez.

A Csíksomlyó Expressz Szombathelyről indul, majd Sopron, Kapuvár, Csorna, Győr, Komárom, Tatabánya érintésével érkezik Budapestre, a Keleti pályaudvarra. Ott a Csíksomlyó Expresszt összekapcsolják a Székely Gyorssal, és a két vonat együtt, össznemzeti zarándokvonatként indul Erdélybe.

Kapcsolódó
61 nap alatt 1460 kilométert gyalogolt a magányos balástyai zarándok
Mariazelltől Csíksomlyóig vezetett az útja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik