Mozaik

Elindult a nevezés a 40. Balaton-átúszásra

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Elindult az előzetes nevezés a 40. Lidl Balaton-átúszásra. Magyarország ikonikus úszóeseményét idén július 23-ára tervezik.

Ezúttal is az északi partról a délire, Révfülöpről Balatonboglárra kell átúszni, ezzel lehet teljesíteni az 5,2 kilométeres távot – írják a szervezők a honlapjukon.

Kapcsolódó
Mediterrán mintára épül kikötő Révfülöpön
Először 1974-ben merült fel a településen a kikötő ötlete.

Szabadon választható az úszásnem és bárki nevezhet, akinek edzettsége és egészségi állapota azt megengedi. 2022-től a részvételhez nincs szükség sem orvosi igazolásra, sem helyszíni orvosi vizsgálatra. Azonban arra hívják fel a szervezők a figyelmet, hogy mindenki felelősen döntsön az indulásról és mérlegelje a fizikai állapotát, szükség esetén a felkészülési időszakban konzultáljunk orvosunkkal, edzőnkkel.

Ha az 5,2 kilométeres, teljes távot még túl soknak találjuk, akkor a 2,6 kilométeres féltávon is indulhatunk, melyen Balatonboglárról indulva, egy kör teljesítése után ugyanott érünk célba, ahol az átúszók is megérkeznek a déli partra.

Úszás helyett választhatjuk a Lidl Balaton-áthúzást is, melynek keretében egy SUP-deszkán evezve szelhetjük a habokat. Az áthúzáson állhatunk, térdelhetünk vagy ülhetünk, ahogy éppen jól esik.

Idén a Balaton-átúszásra történő nevezés folyamata megváltozik. Nevezéskor a nevezési díjat is ki kell egyenlíteni. Ekkor még nem vonják le az összeget a számlánkról, de zárolják, a levonásra akkor kerül sor, amikor az átúszás időpontja biztossá válik.

Az úszófolyosó mentén 50 méterenként vitorlások és egyéb vízi járművek garantálják a versenyzők biztonságát, így aki elfárad, bármikor megpihenhet vagy kiszállhat a versenyből.

Kapcsolódó
Embert próbáló kaland a Balaton téli átúszása
Összesen tizenöten teljesítenék a távot, amennyiben a víz hőmérséklete legalább 5 fok lesz.
Olvasói sztorik