Mozaik

Fülekre látogat a legendás gőzös

Facebook/Füleki Vármúzeum
Facebook/Füleki Vármúzeum
A szlovákiai Fülekre látogat szombaton a háború előtti időszak legnagyobb teljesítményű gőzmozdonya, a "Zöld Antal" ("Zeleny Anton") által húzott nosztalgiavonat.

A vonat 2022. június 18-án a több mint 150 éves Zólyom-Fülek útvonalon közlekedik majd – közölte az MTI-vel a Füleki Vármúzeum.

A vonat érkezésekor és délutáni indulásakor az állomáson a Traditional Dixie Stompers jazz-zenekar játszik.

A “Nógrádi Expressz” utasai meglátogathatják a füleki várat, a Városi Honismereti Múzeumot, a római katolikus templomot és a ferences kolostorban berendezett kiállítást. A történelmi vonatra vásárolt jegy felmutatásával ingyenes a belépés. A várban tárlatvezetéssel várják a látogatókat, ugyanúgy, mint a várhegy alatti légvédelmi óvóhelyen.

A templom és a kolostor csak vezetés keretében lesz megtekinthető 14 órától, a Városi Múzeum állandó és időszaki kiállítása egyénileg is látogatható. A nap folyamán lehetőség nyílik nógrádi regionális termékek vásárlására is helyi alkotóktól.

A Zólyomból induló vonat megáll Gyetván, Kriványban, Lónyabányán és Losoncon. A vármúzeum tájékoztatása szerint a fülekiek érdeklődés esetén vonatozhatnak a teljes útvonalon, illetve valamelyik szakaszán. A vonatnak lesz egy Fülek-Losonc-Fülek közlekedési útvonala is, amelyre külön jegy váltható.

Kapcsolódó
Legendás mozdony húzta a Balatonra a nosztalgiavonatot
Az utazóközönség kedvence volt a „paripa”.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik