Mozaik

Ma lesz az év legrövidebb éjszakája, kezdődik a csillagászati nyár

pixabay
pixabay
A régiek hiedelme szerint varázslatos éjszaka ez, amikor szinte bármi megtörténhet, a kívánságok teljesülhetnek. A néphagyományokhoz illően – világszerte – örömtüzeket gyújtanak, melyeknek csodás erőt tulajdonítanak.

A 2022-es nyári napforduló június 21-én lesz, ez egy különleges energiájú asztrológiai időszak, amely ösztönzi a kezdeteket, a belső és külső átalakulásokat, és segít nekünk abban, hogy az elkövetkező időszakban felgyorsult módon valósítsuk meg valódi lelki vágyainkat.

2022. június 21-én, magyar idő szerint 11:13-kor kezdődik a csillagászati nyár

A Nap maximális szögben emelkedik a horizont fölé, és a napszak a leghosszabb. Ezzel egyidejűleg a déli féltekén bekövetkezik a téli napforduló, azaz a csillagászati tél kezdete, amikor a Nap horizont feletti magassága és a napszakasz a minimumon van.

A nyári napforduló szinte az összes kultúrában a Nap, és ennél fogva a fény diadalának ünnepe volt, amely a pogány ember hiedelmei szerint a világosság és a sötétség állandó harcán alapult. A természettel összhangban élő, kereszténység előtti ember a nyárközépi tűzgyújtással elsősorban a Napot kívánta megsegíteni a sötétséggel vívott küzdelmében, a tűz fényének erejével pedig az ártó szellemeket igyekeztek minél messzebb űzni.

A 2022-es nyári napforduló asztrológiai szempontból olyan régóta várt pillanat, mint egy ígéret, amely hamarosan valóra válik, mivel olyan. Ez az az időszak, amikor a Nap kilép az Ikrek jegyéből, és belép a Rák kardinális vízjegyébe, tehát az átmenet és a változás ideje, de egyben az egész tavasz során ápolt energiák hasznosításának ideje is – írja a filantropikum.

Az elkövetkező időszakban felfokozottak lesznek az érzelmeink

A vágy is, hogy szeretteinket magunk mellett tudjuk, hogy érezzük a társaságukat, hogy minőségi időt töltsünk a barátokkal és szeretteinkkel akár egy nyaraláson, egy kiránduláson a természetben, egy grillezésen vagy a naplementét figyelve.  Hagyjuk, hogy a nyári naplemente és a természet szépsége átvegye a hatalmat.

pixabay

A nyári napfordulóra való felkészüléshez fontos, hogy nyitottak legyünk az életünkbe érkező új energiahullámra, hogy nyitottak legyünk arra, hogy valami az életünkben újra egyensúlyba kerüljön, vagy hogy elengedjünk valamit, ami a tél folyamán felgyülemlett.

Fontos, hogy minél több időt töltsünk a szabadban és víz mellett. Találjuk meg a módját annak, hogy ezt a tűzenergiát beépítsük, de egyensúlyozzuk ki egy kicsit stabilabb tevékenységgel, amely szintén megalapoz minket.

A mai, nyári napforduló egy új évszak kezdetét jelzi, de egyben új fejezetek kezdetét is, amelyeket megtapasztalhatunk és felfedezhetünk. Egyúttal nyílt meghívás a mélyebb önvizsgálatra, egy nap, amikor szüneteltethetjük gondjainkat, problémáinkat, aggodalmainkat, elgondolkodva a mögöttünk hagyott fél évről és a hátralévő fél évről – és itt beszélgetünk vágyainkról, álmainkról, őszinte választ adva arra, hogy mit is akarunk valójában, és hol szeretnénk lenni az év végére és a közeljövőben.

Kapcsolódó
Milyen virág illik a csillagjegyedhez?
Csillagzatod mindent elárul rólad. Még azt is, milyen virágokat kellene ültetned a kertedbe.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik