Mozaik

Már hat megyében él a tűzgyújtási tilalom

Pexels
Pexels
Kiterjesztette a tűzgyújtási tilalmat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), péntektől, 2022. június 24-től Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére is érvényes, ezzel hatra nő az érintett megyék száma.

A Nébih MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kritikusan száraz talajviszonyok és a kánikula miatt megnőtt a kockázata a gyorsan terjedő tüzek kialakulásának. A két megyében továbbra sem várható csapadék – tették hozzá.

Kapcsolódó
A hőség miatt négy megyében is tűzgyújtási tilalmat rendeltek el
Tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő fásításokban és azok 200 méteres körzetében.

Emiatt a Nébih – az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egyetértésével – péntektől kihirdeti a fokozott tűzveszélyt, és tűzgyújtási tilalmat rendel el.

A hatóság fenntartja a korábban elrendelt tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi erdőkben és fásításokban, valamint a 200 méteres körzetükben, ideértve a tűzgyújtási tilalomról tájékoztató, interaktív térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképek nyújtanak további tájékoztatást. (MTI)

Kapcsolódó
Hatalmas krokodilt találtak egy égő csehországi házban
Tűzoltók vették észre, amikor oltották a lángokat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik