Pixabay
Kertünk-Portánk

A hőség miatt négy megyében is tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Négy megyében rendelt el június 22-től tűzgyújtási tilalmat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egyetértésével - tájékoztatta a Nébih az MTI-t.

Az intézkedés  Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyét érinti.

Kapcsolódó
Ausztrál vadlovak ezrei kerülhetnek vágóhídra a tűzvész után
Hiába menekültek meg a tűzvésztől, kényszervágás várhat rájuk.

A tűzgyújtási tilalmat az indokolja, hogy az elmúlt időszak tartósan magas átlaghőmérséklete, valamint a száraz, aszályos időjárás miatt megnőtt a tüzek kockázata.

Mint írták: az elmúlt időszak magas átlaghőmérséklete és az alacsony relatív nedvesség kiszárította a holt biomasszát, ráadásul számottevő csapadék sem hullott, ezért négy megyében jelentősen megnőtt a tüzek keletkezésének esélye.

Az előrejelzések alapján az elkövetkező időszakban is folytatódik a meleg időjárás – fűzték hozzá.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a tűzgyújtási tilalomról tájékoztató interaktív térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképek nyújtanak további tájékoztatás. (MTI)

Kapcsolódó
Hatalmas krokodilt találtak egy égő csehországi házban
Tűzoltók vették észre, amikor oltották a lángokat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!