Mozaik

Így védekezhetünk az elszaporodó egerek ellen

pixabay.com
pixabay.com
Jó megoldás lehet a borsmenta és az alufólia.

Mondhatnánk, hogy a kisegér cuki. Nos, fényképen nézve talán az, ám ha a házakban jelenik meg, az már egyáltalán nem cuki. Az otthonokba vándorolva rengeteg kárt okoz, mindent megdézsmál és betegségeket terjeszt.  Gyorsan szaporodik és gyakran okoz kárt rágásával. Az egér vizelet és széklet nyomokat hagy maga után, ezek pedig baktériumokat és vírusokat tartalmaznak.

Kapcsolódó
Tüneményes kerti menedéket épített egereknek egy angol fotós
Igazi luxusban élnek a picinyke rágcsálók.

Így, ha feltűnik, jobb megszabadulni tőle. Most mutatunk pár trükköt a healthline.com segítségével, amikkel távol lehet tartani az egeret az otthonunk közeléből!

Tarts macskát!
Ha a családodban senkinek nincs macskaallergiája, a macska beszerzése lehet a legegyszerűbb módja annak, hogy megszabadulj az egerektől. Ha a macska nem opció, vásárolj macskaalmot, és szórd ki az egerek által leglátogatottabb területeken. Ez visszatartó erőként működhet. Ügyelj arra, hogy a macskaalom gyermekektől elzárva legyen.

Használj illóolajokat
Úgy tűnik, hogy a borsmentaolaj és a szegfűszegolaj erős illata taszítja az egereket. Vattagombócokat itass át ezekkel az illóolajokkal, és helyezd őket olyan területekre, amelyek vonzzák az egereket, például fiókokba, szekrényekbe és bejáratokhoz. Bár a szag önmagában nem elég ahhoz, hogy teljesen megszabadulj az egerektől, más módszerekkel együtt működhet.

Állíts fel humánus csapdákat
A humánus csapdák életben tartják az egereket, így elengedheted őket. Helyezz el csapdákat az otthonod rágcsálók által leglátogatottabb részein, és ellenőrizd őket minden reggel. Ügyelj arra, hogy az elfogott állatokat az otthonodtól távol engedd el, lehetőleg ne lakott területen. Ne fogd meg közvetlenül az egereket, hogy elkerüld az általuk hordozott betegségeket.

Próbáld ki a csípős paprika oldatot
A méregcsalik egyszerű megoldásnak tűnhetnek, de kockázatosak is lehetnek. A méreg megbetegítheti a háziállatokat és a gyerekeket is, ezért biztonságosabbak a nem mérgező csalik. Ilyen lehet a koncentrált erős paprika oldat. Permetezd olyan helyekre, ahol gyerekek és háziállatok nem férhetnek hozzá, de ahol az egerek gyakran előfordulnak, például a tűzhely alá vagy a szekrények mögé.

Használj alufóliát
Tömj alufóliát a szűk helyekre, ahová a rágcsálók szeretnek besurranni. Az alufóliát lehetetlen és kellemetlen rágni, és elrettenti az egereket.

Kapcsolódó
Termesszék velem: gilisztaűző varádics, az egerek rémálma
Virágját érdemes szárítani, mert jól eláll tavaszig, más szárított virággal együtt szépen mutat.
Olvasói sztorik