Mozaik

Öt dolog, amitől igazán élhető lesz egy otthon

unsplash.com
unsplash.com
Nincs feltétlenül szükség medencére vagy moziteremre, sem csillogó berendezésre. Sokkal fontosabb, hogy kényelmes, otthonos terünk legyen, ahol igazán elengedhetjük magunk.

Mindannyian szeretnénk élhető otthonban, álomkörnyezetben lakni. Ehhez nem kellenek extrák. Nincs feltétlenül szükség medencére vagy moziteremre, sem csillogó berendezésre. Sokkal fontosabb, hogy kényelmes, otthonos terünk legyen, ahol igazán elengedhetjük magunk.

Kapcsolódó
Alkalmazzuk ezeket a lakberendezési praktikákat és mi is rácsodálkozunk az eredményre
6 apró trükk, amivel sokat javíthatunk otthonunk harmóniáján.

Vajon mik azok a dolgok, amikre mindannyian vágyunk? Amitől egy otthon élhetővé válik?  Az elledecor.com összegyűjtött néhányat.

Nyitott, tágas élettér

A lakástulajdonosok nem meglepő módon nyitott, tágas élettérre vágynak, ahonnan rálátnak a lakás több pontjára, egymásra, a gyerekekre, és nincs minden összezsúfolva. Senki nem szeret szűk helyeken közlekedni, vagy állandóan beleütközni egy-egy bútorba. Az az ideális, ha levegős a tér és nincsen zsúfoltság.

Tágas konyha, megfelelő méretű konyhapult

Minden háziasszony álma egy tágas konyha, és egy olyan konyhapult, ahol kényelmesen lehet főzni. Mindegy, hogy egy egyszerű reggelit, vagy egy kiadós vacsorát akarunk elkészíteni, a nagy konyhapult, ahol minden kézreáll és elfér nagy mértékben megkönnyíti a főzést. És persze az sem árt, ha van akkora hely, hogy egy egész család le tud ülni és együtt tud étkezni.

A konyhasziget is remek része lehet a konyhának. Nem csak plusz munkafelületet biztosít, de számtalan szekrényt, polcot rejthet magába, és még arra is jó, hogy köré ülhessenek néhányan. Nem mellesleg remek dizájnelem, és igazán jól tud mutatni egy konyhában.

unsplash.com

Külön kamra

Nincs is rosszabb, mint amikor nem tudjuk hol tárolni a megvásárolt, de nem hűtőben tartandó élelmiszereket. A kamra is egy olyan része a lakásnak, ami ugyan nem nélkülözhetetlen, de mindenképpen nagyon kényelmes, ha van.

Sok tárolóhely

Ahogy kamrára, gardróbra is szükség van egy élhető lakásban. De legalábbis kellenek nagy tárolóhelyek, ahová a család holmija kényelmesen elfér. Szekrények, polcok, tárolódobozok – az is szuper, ha pincéje vagy garázsa is van az otthonnak, ahová az éppen feleslegesnek tűnő vagy szezonális holmikat pakolhatjuk.

Terasz

Szuper dolog, mikor a benti kényelem kinti térrel is megtoldható. Kiülhetünk egy kellemes délután, fogadhatunk vendégeket, telepíthetünk virágokat, pihenhetünk a jó levegőn, ha van terasz.

Az otthon az a hely, ahol egy fárasztó nap után lazíthatunk, pihenhetünk. Teremtsünk élhető környezetet megunknak, hogy mindezt kényelemben tehessük.

Kapcsolódó
"Édesapámé volt"! Egy asztal újjászületésének lélekemelő története
Mentsd el a múlt legalább egy darabját. Legyen emléked!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik