Mozaik

Két iskola nem nyit ki szeptemberben Somogyban

pixabay/Cole Stivers
pixabay/Cole Stivers
A nebulók közeli települések intézményeiben folytatják tanulmányaikat.

Két iskola zárja be kapuját Somogyban. A kisbárapáti és a kálmáncsai intézmény sem nyit ki szeptember elsején, mindkét helyen megszűnt az oktatás. A kis létszámú iskolák diákjai a szomszédos településeken folytatják tanulmányaikat, írta a Sonline.

Kapcsolódó
Bezár a balatonboglári uszoda a megemelkedett energiaárak miatt
Ugyanilyen okból ősszel a helyi sportcsarnokra is lakat kerül.

Kisbárapátiban harminc évvel ezelőtt az intézmény még a környék egyik legfelszereltebb oktatási intézményének számított. Akkoriban csaknem 100 gyerek járt az iskolába, az utóbbi években azonban már egyre kevesebb. Az elmúlt tanévben mindösszesen kilenc kisdiák koptatta itt a padokat.

A Siófoki Tankerületi Központ arról tájékoztatta a portált, hogy nem zárták be az intézményt, csupán szüneteltetik az oktatást a következő tanévben. Ez a kérdés pedagógushiányra és a kevés diákra hivatkozva már tavaly is felvetődött, de akkor sikerült megmenteni az iskolát. Találtak egy tanárt, aki vállalta, hogy oktat az iskolánkban, idén azonban sikertelen volt a próbálkozásuk.

A gyerekek ősztől az andocsi Szent Ferenc Általános Iskolában tanulnak tovább.

Váratlanul érte a helyi iskola bezárásának híre a kálmáncsai családokat is. Ebbe az intézménybe 15 fiatal tanult. A szülőket augusztus 24-én tájékoztatták arról, hogy a következő tanévtől másik iskolába kell járatniuk gyermeküket.

A nebulók többsége várhatóan a homokszentgyörgyi iskolában folytatja tanulmányait, a diákokat falubusszal szállítják majd a két település között.

Kapcsolódó
Színes zebrák dobják fel az iskolások életét Madridban
A rikító színek nem csak a környéket teszik hangulatosabbá, a figyelmet is jobban a gyalogosokra terelik, így védve őket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik